Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Žrtve povukle iskaz zbog straha za život

14.02.2011. 23:00
Žrtve povukle iskaz zbog straha za život


– Sjećam se da su obojica bila suglasna da se prijava povuče. Dan ranije su prijavili pucnjavu i napad na sebe, ali kad su doznali o kome je riječ, htjeli su to povući zbog straha za svoj život, ali i živote članova njihovih obitelji – ispričao je policajac


Zadranin Tomislav Antović prepraćen je jučer  iz splitskog pritvora na Općinski sud u Zadru gdje mu se već  pet godina sudi zbog pucnjave  ispred narodnjačkog kluba  Sters, a na optuženičku klupu  sjeo je i bivši zaštitar kluba,  Krešimir Sikirić, kojega  tužiteljstvo tereti zbog pomaganja Antoviću nakon  počinjena kaznenog djela za  koje ga se sumnjiči.
Jučerašnje suđenje nastavljeno je svjedočenjem trojice  policajaca koji su tog 17. travnja 2006. godine radili na  očevidu nakon što su dobili  dojavu da je oko 4 sata ujutro  došlo do pucnjave na Benkovačkoj cesti, nedaleko od  tog noćnog kluba.
Prvi je svoj iskaz dao policajac koji je dva dana nakon  pucnjave u kojoj je sa stražnje  strane oštećeno vozilo marke  BMW razgovarao s oštećenicima Ivicom Raspudićem i  Krunoslavom Rajićem.
– Sjećam se da su obojica  bila suglasna da se prijava  povuče. Dan ranije su prijavili  pucnjavu i napad na sebe, ali  kada su doznali o kome je  riječ, htjeli su to povući zbog  straha za svoj život, ali i živote  članova njihovih obitelji – ispričao je policajac ne mogavši  se sjetiti ostalih detalja, no  toga se sjetio njegov kolega  koji je te nedjelje bio dežuran  na očevidima.
– Dočekalo me izvješće da je  došlo do pucnjave pred narodnjačkim klubom i da je  oštećeno vozilo. Nije bilo ozlijeđenih, a kada smo došli na  očevid znam da je još uvijek  bio mrak, no ne i koliko je bilo  sati – posvjedočio je drugi  policajac dodavši kako je o  svim radnjama tijekom očevida sastavljeno detaljno izvješće. Treći je svjedočio policajac kojem je tog jutra nakon pucnjave zadatak bio  obaviti razgovor sa Sikirićem.
– Još je bila noć kada su me  pozvali da dođem na posao jer  je došlo do pucnjave. Rečeno  mi je da je oštećeno jedno  vozilo u kojem su bili dvojica  državljana BiH, da je u njih  pucao Tomi Antović, a Sikirić  da ga je vozio – prisjećao se  policajac kojem je potom drugookrivljeni Sikirić koji se u  ovom postupku brani sam postavio pitanje sjeća li se kako  je on tada izgledao te što mu  je rekao. Policajac je odgovorio kako se jasno sjeća da je  on tada šutio i da mu je  izgledao prilično uplašeno.
Antovića u ovom sudskom  postupku zastupa odvjetnik  Marko Marinović koji je nakon što su policajci iznijeli  svoja svjedočanstva predložio  saslušati još četiri svjedokinje,  no sutkinja Ana Zrilić prihvatila je samo jednu od njih,  Irenu Raspudić, sestru  oštećenog Ivice.
Suđenje se nastavlja polovinom sljedećeg mjeseca, a  Antović je već navijestio kako  postoji mogućnost da neće nazočiti na sljedećoj raspravi  zbog zdravstvenih razloga.  Pojasnio je kako je iz splitskog  pritvora gdje izdržava zatvorsku kaznu zbog zloporabe  opojnih droga još prije dva  mjeseca uputio zamolbu da  mu se odobri odlazak na operativni zahvat na nozi te da  očekuje rješenje.
 


Antovića pred sudnicom dočekala djeca




Po završetku glavne rasprave ispred vrata sudnice Tomislava  Antovića dočekali su kćer i sinovi Aldo i Karlos s kojima je na splitskom  sudu krajem prošlog mjeseca nepravomoćno osuđen zbog preprodaje  opojnih droga. Tata Antović osuđen je na pet godina zatvora, Karlos na  tri i pol, a najmlađi Aldo na tri godine i dva mjeseca zatvora. I dok su  sinovi pušteni da na slobodi čekaju pravomoćnost presude, tata je  zadržan u pritvoru jer mu je to već četvrta osuda zbog istog kaznenog  djela. Njihova majka, Meri Petani, u požeškoj je kaznionici gdje izdržava  kaznu od tri i pol godine zatvora koju joj je zbog preprodaje droga  presudio Županijski sud u Zadru.