Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Odličan odaziv na ekonomski seminar

14.02.2012. 23:00
Odličan odaziv na ekonomski seminar


Seminar se sastoji od četiri modula koja će polaznicima dati temeljna znanja iz računovodstva, financijskih pokazatelja i poslovnog zakonodavstva, a koja su im potrebna u realizaciji poduzetničkih pothvata


Čak trideset i dva polaznika bila su na četverodnevnom EBCL (European Business Competence License) seminaru koji je jučer započeo u Razvojnoj agenciji Zadarske županije. Seminar se sastoji od četiri modula koja će polaznicima dati temeljna znanja iz računovodstva, financijskih pokazatelja i poslovnog zakonodavstva, a koja su im potrebna u donošenju poslovnih odluka i realizaciji poduzetničkih pothvata. Seminar organizira ZADRA uz financijsku potporu Ministarstva gospodarstva.
Odaziv sudionika pokazuje da je ZADRA postala važna obrazovna institucija, prije svega za poduzetnike i druge osobe koje nisu dobile ekonomska znanja tijekom formalnog obrazovanja. Uz poduzetnike uvijek ima polaznika koji stjecanjem novih znanja žele povećati svoju konkurentnost na tržištu rada.
– Odaziv kandidata na ECBL seminar je izvrstan. Uvjeti rada su malo otežani, ali teško je odbiti nekoga i tako mu onemogućiti da stekne određena nova znanja ili nadogradi postojeća, kaže direktorica ZADRA-e Sanja Peričić, dodajući da poduzetnici ne bi gubili vrijeme tamo gdje ne bi ništa naučili.
– Kod nas se polaznici vraćaju. Rezultati posjećenosti i ocjene polaznika nam govore da oni smatraju naše predavače stručnim i sadržaje zanimljivim. Nastojimo birati aktualne teme, u okviru onoga što nam je dopušteno u sklopu naše suradnje s Ministarstvom gospodarstva.
ECBL seminar namijenjen je poduzetnicima, obrtnicima, voditeljima odjela, voditeljima i suradnicima na projektima, osobama na vodećim pozicijama s ovlastima budžetiranja i odgovornostima na njihovu provođenju i poslovnom rezultatu, HR menadžerima, prodajnom osoblju i svima koji žele na praktičan i razumljiv način saznati više o financijskim izvješćima, poslovnim pokazateljima i drugim ekonomskim znanjima. Tema prvog modula je računovodstvo, drugog poslovni ciljevi i pokazatelji, trećeg obračunska kalkulacija i formiranje cijena, a četvrtog poslovno zakonodavstvo.