Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Učenici Gimnazije Franje Petrića obilježili Valentinovo

14.02.2012. 23:00
Učenici Gimnazije Franje Petrića obilježili Valentinovo


Dan zaljubljenih ili Valentinovo jučer su obilježili i učenici Gimnazije Franje Petrića u Zadru i to pravom valentinovskom priredbom. Uz prigušenu svjetlost brojnih lučica publika sastavljena od učenika i profesora uživala je u najljepšim ljubavnim pjesmama u izvedbi Učeničkog zbora Gimnazije i recitatorske skupine.
Inicijativa proslave blagdana krenula je još prije nekoliko godina od učenika škole koji osim Valentinova obilježavaju i ostale blagdane, a bave se i humanitarnim radom. Kao najbolji način za obilježavanje Valentinova izabrali su kreativnost pa se tako jučer među pročitanom poezijom našlo i autorskih radova učenika, ali isto tako su pokazali koliko se pjevačkih talenata skriva među njima.
– Nama je ovo već dugogodišnja tradicija. U priredbi sudjeluju učenici svih razreda, igrom slučaja u recitatorima nam danas prevladavaju maturanti, a u zboru pjevaju učenici svih razreda. To je jedna lijepa tradicija kojom učenici pokazuju svoju kreativnost, rekla je ravnateljica Blanka Pedišić.