Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kosor će se ipak braniti pred Visokim časnim sudom HDZ-a

Autor: Zlatko Crnčec

14.02.2013. 23:00
Kosor će se ipak braniti pred  Visokim časnim sudom HDZ-a

Foto: Filip BRALA



– Odazvat ću se. Pripremam se vrlo ozbiljno. Taj se postupak odvija u skladu s hrvatskim Zakonom o kaznenom postupku, kaže bivša predsjednica HDZ-a


Nekadašnja  premijerka i predsjednica  HDZ-a Jadranka Kosor ipak  će se odazvati ako dobije  pozov Visokog časnog suda  HDZ-a koji bi uskoro mogao otvoriti postupak protiv  nje zbog njenih izjava u  medijima.
– Odazvat ću se. Pripremam se vrlo ozbiljno. Taj se  postupak odvija u skladu s  hrvatskim Zakonom o kaznenom postupku. Dakle ta  pravila vrijede i tamo, rekla  je Kosor jučer u saboru  odgovarajući na novinarska  pitanja. To znači da je promijenila svoje mišljenje od  dan ranije kada je izjavljivala da se neće odazvati  “nekakvom Časnom sudu”.  Kosor je najavila i da će i  dalje dolaziti u Sabor, ali da  neće “posebno ulaziti u sabornicu zato da ne čini neprilike svojim kolegama, članovima HDZ-a”.
– Bit ću tu, a ako baš bude  neka posebno važna rasprava naravno da ću ući i  raspravljati, ali svakako ću  biti tu na svom radnom  mjestu, rekla je Kosor. Nije  međutim željela pojasniti na  koji bi način mogla raditi  neprilike svojim kolegama  zastupnicima.
Kosor je rekla da nije  razočarana činjenicom da su  je među ostalim Časnom  sudu prijavili i Sunčana Glavak i Ante Kulušić jer je to  od njih i očekivala. Kosor je  naljutilo pitanje je li sudbina  svih HDZ-ovih predsjednika da na kraju postanu bivši  članovi stranke.
– Bilo bi jako loše da se  uspoređuje gospodina Sanadera i mene. Sjetite se  koji su bili razlozi za njegovo isključenje, a koji su  danas navode za mene.  Neću ni to posebno uspoređivati i komentirati, rekla  je Kosor.
Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak rekao je jučer  da će se sjednica predsjedništva HDZ-a, na kojoj će  se odlučivati hoće li se  slučaj Kosor predati Visokom časnom sudu, održati  sljedećeg tjedna, ali da još  uvijek nije određen točan  datum.