Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Umirovljenici žarili i palili plesnim podijem

Autor: Valentina Mlađen

14.02.2013. 23:00
Umirovljenici žarili i palili  plesnim podijem

Foto: Marin GOSPIĆ



Korisnici zadarskog Doma za starije i nemoćne osobe na Sfingi vratili su se sinoć u dane mladosti. Uz ritmove i balade  Zaratino benda rasplesali su  se na plesnjaku za Valentinovo.
– Sve je počelo kada je  bend Zaratino snimao spot  za koji je tražio glumce treće  životne dobi. Tom prilikom  potražili su pomoć u Domu  te je nakon snimanja spota  nastala ideja o plesnjaku na  Valentinovo kao zahvala, rekao je Božo Rebić koji je  zajedno s Markom Lokasom  radio na spotu. Tako su gospodin Slavko i gospođa  Zorka postali glavni glumci  u spotu za pjesmu “Ona  donila je sve”. Iako Slavko  zbog zdravstvenih problema  nije mogao biti na plesnjaku, gospođa Zorka palila je i  žarila plesnim podijem zajedno s, gotovo svim ostalim, pokretnim korisnicima Doma.
– Ovo je super ideja, svaka  im čast jer su se sjetili napraviti nešto ovakvo. Sve  govori puna sala, starost je  ružna, ali ne mora biti tužna,  kroz smijeh kaže gđa. Zorka  koja i u 83. godini zadivljuje  svojom energijom.
U Domu su oduševljeni  odazivom i reakcijama korisnika te bi plesnjak od sada  mogli organizirati mnogo  češće. Osim plesnjaka česte  su i proslave rođendana,  druženja s učenicima zadarskih srednjih i osnovnih  škola. Umirovljenici se uvijek rado druže, kažu socijalne radnice koje su sudjelovale u organizaciji plesnjaka.
A tko zna, možda se na  Valentinovo uz ples, rodila i  pokoja nova ljubav.