Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Buš: Već je poznat koncesionar golf igrališta

Autor:

14.03.2009. 23:00
Buš: Već je poznat koncesionar golf igrališta

Foto: Adam VIDAS



Po pitanju unaprjeđivanja stočarstva i poljoprivrede nije se pomaklo ni milimetar u zadnjih osam godina, a vladajućima i njihovim koalicijskim partnerima su puna usta poljoprivrede. Zadarska županija je poklonila hrvatskim braniteljima tri hektara poljoprivrednog zemljišta na predjelu Umac u Vrani, a sada je ono ušlo u građevinsku zonu, rekao je predsjednik Županijske organizacije HNS-a Željko Kurtov Buš na konferenciji za novinare održanoj u stranačkim prostorijama u Benkovcu.
Buš je napao i Stevea Bubala, vlasnika Vrane d.o.o. koji bez ikakvog pogovora i pravnog uporišta podiže trajne nasade na državnom zemljištu i za to, da paradoks bude veći, još dobiva državne poticaje. Isto tako je nekadašnji saborski zastupnik HNS-a upozorio da se već zna tko će dobiti koncesiju za golf igralište koje će se graditi u Zadarskoj županiji.
Inače, HNS-ovci su došli u Benkovac vlakom te je predsjednica GO HNS-a Zadra Vesna Sabolić kazala kako pruga Zadar – Benkovac ima veliki turistički potencijal na osnovi kojeg se može razvijati poljoprivreda, odnosno seoski turizam.
Predsjednik GO HNS-a Benkovac kazao je kako je osnovni problem Benkovca loša infrastruktura, konkretno slab vodoopskrbni sustav u kojem se gubi 70 poste vode i praktično nepostojeći sustav kanalizacije koji na cestu izbaci fekalije nakon svake jače kiše.