Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

I Županju gurnuli prema vrhu

Autor: Šime Ćurko

14.03.2010. 23:00
I Županju gurnuli prema vrhu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



To više nije slučajnost. Još manje loš dan. To je – navika. Rukometaši Zadar Slada u subotu navečer izgubili su i petu utakmicu ove sezone (sve na gostovanjima). Kad se malo pogleda tko je to sve pobijedio Zadar, onda nije teško doći do zaključka da momčad iz Mocira na strani nije pobijedila nijednu, nazovimo je tako, jaču utakmicu. Počelo je s Goricom pa se nastavilo s Crikvenicom i Arenom, onda je došao Umag (koji je kvalitetom u donjem domu) i sada Županja. Najjače momčadi koje je Zadar dobio na gostovanjima su Kaštela i Đakovo, klubovi iz sredine ljestvice. A to dosta toga govori.
U Županju je Zadar otišao s nadom da pobjedom može sasvim otvoriti vratar Premijer lige, a kući se vraća sa spoznajom da je elitni razred možda nikad dalje. Uspio je Zadar “ugurati” i Županju u borbu za prve dvije pozicije jer je razlika Zadra i Županjaca sada samo dva boda. Utakmica? Najbolje je pogledati rezultat prvog poluvremena u kojem je Zadar primio 19 golova. Momčad koja želi u Premijer ligu? Lijepe želje, ali one s takvom obranom teško ispunjavaju.
– Bilo je vrlo malo raspoloženih pojedinaca u našoj momčadi. Prvih pola sada bila je čista katastrofa. Ništa nismo uspjeli obraniti, primili smo 5-6 golova iz polu prekršaja. Razočarani smo ovakvim ishodom i jedino što mogu je čestitati Županju na zasluženoj pobjedi. Unatoč porazu još nije sve gotovo i do kraja sezone sve je otvoreno – rekao je Roko Paleka, trener Zadra, nakon utakmice.
Koliko je Zadar bio “blizu” uspjehu u gradu šećera govori i podatak da se kao prilika za možebitni preokret rezultat spominje situacija iz sredine drugog poluvremena kada kod 24:20 Zadar nije iskoristio kontru. Ako je to bio trenutak kada je Zadar bio najbliži domaćinima onda nije teško zamisliti kakav je bio ostatak utakmice. Od 10:8 Županja je otišla na 14:8 i tako već u prvom poluvremenu riješila većinu briga. Zapravo, protiv ovakvog Zadra domaćini su mogli biti – bezbrižni. Tako su nakon Gorice, Crikvenice i Zadrani ostavili bodove u županjskoj dvorani, iako se o Županji sve znalo.
– Zabili su nam 32 gola i to bez ijedne kontre. Županja je igrala upravo onako kako smo očekivali, ničim nas u taktičkom smislu nisu iznenadili, ali su nas svejedno nadigrali – rezimira Paleka. I ova Palekina rečenica nešto govori. Ako je Zadar baš sve znao o Županji i prošao kako je prošao onda se možemo samo pitati kako se to momčad pripremila na protivnika koji je “pročitana knjiga”. Ili se jednostavno radi o – kvaliteti. Upravo to. Jer jednom se može dogoditi, dvaput, triput, ali pet je previše da se ne zapitamo kakva je stvarna vrijednost ove momčadi. Možda je ona ipak – precijenjena.


Protiv Moslavine bez Bašića


U četvrtak (19.30) u Mocirama Zadrani igraju utakmicu osmine finala Kupa. Pobjednik tog dvoboja izborit će plasman u četvrtfinale. Kutinjani su trenutačno posljednja momčad Premijer lige s osam bodova i malim izgledima za ostanak u društvu najbolji. Osim Nina Jeraka, koji će duže izbivati s parketa zbog ozljede, protiv Moslavine neće igrati ni Marijan Bašić koji je u Županji zaradio posjekotinu ispod oka zbog koje mora mirovati najmanje tjedan dana. Tako je Zadar u tjedan dana ostao bez dva srednja vanjska.




Gorica slavila u Crikvenici


U 18. kolu Gorica je slavila u Crikvenici 35:30 i tako se izdvojila na vrhu ljestvice s 28 bodova. Važnu pobjedu upisala je Arena u Trilju (26:23). S dva boda Puljani su se izjednačili sa Zadrom.
Rezultati 18. kola: Županja – Zadar Slad 32:27, Solin – Umag 28:36, Crikvenica – Gorica 30:35, Ivančica – Slatina 34:28, Trilj – Arena 23:26, Kaštela – Prelog, Đakovo – Senj (jučer).
Redoslijed: 1. Gorica 28. 2. Zadar Slad 26, 3. Crikvenica 26, 4. Arena 26, 5. Županja 24, 6. Senj (-1) 23 boda…


ŽUPANJA32 (19) – ZADAR SLAD27 (12)


ŽUPANJA – SD OŠ Ivana Kozarca. Gledatelja: 300. Suci: Cupek, Kužuhar (oba Garešnica).
ŽUPANJA: Ivkić, Baković, Galović, Pejić 9, Dušanić 4, Stilin, Benaković, Milišić 8, Galović, Pavičić, Lovrić 3, Vuković, Miličić, Perlić 7, Parić. Trener: Krešimir Pavičić.
ZADAR SLAD: Vučković 9, Torbarina, Buovac 9 (3), Svorcina, Miletić 1, Vidak, Peronja, Vidović, Balent, Brkljača 2, Miolović 1, Humbolt 1, Markić 1, Bašić 2, Cota, Peša 1. Trener: Roko Paleka.
Sedmerci: Županja 2 (3); Zadar Slad 3 (3).
Isključenja: Županja 6 minuta; Zadar Slad 10 minuta.