Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Razbojstvo u Bakmaz trgovini, tri provale u Sonik

Autor: Suzana Bandić

14.03.2010. 23:00
Razbojstvo u Bakmaz trgovini, tri provale u Sonik


Od početka ove godine gotovo da ne prođe dan da se na zadarskom području ne zabilježi po nekoliko provala, krađa pa i razbojništva, a na meti lopovima najčešće su trgovine, ugostiteljski objekti i kladionice. Većina počinitelja na žalost ostaje nepoznata jer svoje pljačkaške pohode realiziraju u večernjim i noćnim satima pod okriljem noći.
No, u prošli petak policija je doskočila dvojici drznika u dobi od 18 i 19 godina kojima je pošlo za rukom provaliti u čak 14 trgovina i drugih objekata na zadarskom području. Nakon što je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, protiv obojice su podnesene kaznene prijave koje su proslijeđene Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.
Policija, međutim, još uvijek traga za nepoznatim drznicima koji su se okomili na trgovačke lance Sonik i Bakmaz i koji su tijekom proteklog vikenda provalili u čak tri Sonik trgovine, a na meti su im se našle i dvije trgovačkog lanca Bakmaz od kojih je u jednoj izvršena provala, a u drugoj razbojništvo.
Naime, tijekom noći s petka na subotu lopovi su provalili u trgovinu Sonik u Ulici Mate Balote i Put Stanova. Iz prve su trgovine odnijeli više šteka raznih cigareta te nekoliko boca žestokog pića, a iz druge također cigarete, ali i novčani iznos od oko 6.000 kuna. Tijekom iste noći provaljeno je i u trgovinu Bakmaz u Šibenskoj ulici na broju 7 iz koje je lopov odnio razne cigarete, suhomesnate proizvode i pića, a već sutradan, odnosno u subotu oko 20 sati u istoj je ulici na broju 4 policiji još uvijek nepoznati počinitelj počinio razbojstvo. On je, naime, s nožem u ruci upao u trgovinu pred samo zatvaranje te je od 54-godišnje trgovkinje odnio manju količinu novca koju je imala u blagajni.
Materijalna šteta koja je ovim krađama pričinjena trgovačkim lancima Bakmaz i Sonik utvrdit će se naknadno, odnosno po inventuri. Točan iznos štete u visini poznat je u Sonik trgovini u Zemuniku Gornjem. Tamo je provalnik upao u trgovinu tijekom noći sa subote na nedjelju i odnio cigarete i suhomesnate proizvode procijenjene na vrijednost oko četiri tisuće kuna. Protiv svih nepoznatih počinitelja zadarska će policija podnijeti kaznene prijave.
Osim Bakmaz i Sonik trgovina na zadarskom području, lopovi su tijekom proteklog vikenda ordinirali i u Biogradu gdje su provalili u salon keramike “Bagar” te u trgovinu auto dijelova „Šime” iz koje su odnijeli polog od 1.200 kuna koji se nalazio u registar kasi.
Osim provala u objekte tijekom proteklog vikenda zabilježena je i jedna provala u rezervoar radnog stroja, odnosno bagera, u vlasništvu tvrtke “Franto” d.o.o. u Zadru iz kojega je nepoznati kradljivac odnio oko 100 litara goriva. Materijalna šteta procijenjena je oko 800 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Tijekom iste noći lopovi su s mjesne rive u Viru ukrali ribarsku mrežu dužine 200 metara. Vlasniku, 38-godišnjem Viraninu, pričinjena je materijalna šteta u iznosu oko 5.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.