Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Boriku na startu Cibona, Zadar put Trnskog

14.03.2011. 23:00
Boriku na startu Cibona, Zadar put Trnskog


Sve oči hrvatske košarkaške javnosti bit će od sljedeće subote usmjerene ka brzopoteznom natjecanju Lige za prvaka. Od 8 klubova koji će u nepuna dva mjeseca odraditi čak 14 kola, četiri su iz Dalmacije dok ostala četiri dolaze sa sjevera naše zemlje točnije Zagreba i njegove bliže okolice. Poslije metropole najviše klubova, njih dva, daje Zadar, jer je nakon tri sezone svoje mjesto u elitnom rangu našla i Borik-Puntamika.
Ždrijeb jučer održan u prostorijama HKS-a donio je već na početku vrlo zanimljive oglede u kojima će sudjelovati oba zadarska predstavnika. Zadar će nakon bolnog ispadanja iz NLB lige morati vrlo brzo konsolidirati svoje redove, jer u prva dva kola idu u goste kod Zagreba, pa kod Cibone. Lakše bi trebali momci s Višnjika prodisati u naredna tri kola, jer će na repertoaru imati Zabok u svojoj dvorani, pa odlazak u Sinj da bi u 5. kolu, 9. travnja, ugostili svoje gradske rivale, Borik-Puntamiku. Nakon toga ih očekuje gostovanje u Sutinskim vrelima, a prvi dio Lige za prvaka će zaključiti doma protiv Splita. Težak raspored za Zadar s obzirom da u prvom dijelu imaju tri najteža gostovanja kod NLB ligaša.
Kod zelenih s Puntamike je ipak mnogo vedrija situacija nego kod njihovog starijeg brata. Svoje osnovne ciljeve zacrtane prije početka sezone su debelo premašili, i ostaje im s mladom momčadi što bolje i više parirati većim momčadima. Kako je Zadru prvi dio Lige za prvaka iznimno zahtjevan s obzirom na najteža gostovanja, kod Puntamičana je situacija obrnuta. U prvih šest kola morat će tek jednom napuštati Zadar i to u trećem kolu kad idu na Gripe. Iako teško mogu računati na bodove u tom uvodnom dijelu, zelenima motiva sigurno neće nedostajati, a cilj će im biti skupo prodavanje svoje kože. K tome će uspjeti i napuniti Jazine, jer im u prva dva kola stižu prvo Cibona, pa Cedevita, a u četvrtom kolu i Zagreb.U petom su gosti u Krešinom domu, a nakon toga će imati nešto lakši domaći sraz kontra Zaboka i gostovanje u Sinju kod Alkara.
Sve u svemu, zgusnut raspored koji će u niti dva mjeseca uspjeti ponuditi nikad neizvjesniju borbu hrvatskih prvoligaša za doigravanje koje ove sezone ima težak uteg bodova za Euroligu. Za ove klubove pristigle iz A-1 lige će kao i prijašnjih sezona biti najveći cilj skalpiranje jednog od Nlb ligaša. Za sve više ipak su još uvijek Borik-Puntamika, Alkar, Split i Zabok nedorasli.
Zadar: Zagreb, Cibona, ZABOK, Alkar, BORIK-PUNTAMIKA, Cedevita, SPLIT
Borik-Puntamika: CIBONA, CEDEVITA, Split, ZAGREB, Zadar, ZABOK, Alkar.
Napomena: tiskanim slovima su označena domaćinstva


 PERIĆ: NEĆEMO SE NIKOME UNAPRIJED PREDATI


S velikim zanimanjem su ždrijeb pratili predstavnici Borik-Puntamike, a nakon izvučenih parova sportski direktor Pero Perić konstatirao je da im je odmah na startu dolaze najteži protivnici.
– U prva dva kola dolaze nam Cibona, pa Cedevita, u četvrtom Zagreb tako da smo svjesni da ne možemo tražiti bodove, ali ćemo pobuditi zanimanje u Zadru te se nadam da će se napuniti Jazine. Nama je u interesu odigrati maksimalno sva kola, nikome se nećemo unaprijed predati i u tom kontekstu neće niti jednom gostu biti lako protiv nas, pogotovo na domaćem parketu. Imamo iznimno maldi neiskusan sastav te će ovakve jake utakmice prije svega njima najbolje doći u smislu stjecanja iskustva za sljedeću sezonu – kazao je Perić.