Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šestaši najjači u matematici

14.03.2012. 23:00


Među 26 mladih matematičara šestog razreda prvo mjesto sa 40 bodova osvojio je Andrija Miočić iz OŠ Bartula Kašića, a iza njega Mauricio Šmit iz OŠ J. Dalmatinca iz Paga, Karla Miletić iz OŠ Stanovi Zadar, Lovre Kardum iz OŠ Smiljevac, Josip Ante Kozulić iz OŠ Stanovi, Šime Šimičević OŠ Bartula Kašića… Prvih šest imalo je više od 30 bodova


Osnovna škola Sukošan u utorak je bila domaćin Županijskog natjecanja iz matematike za učenike od 4. do 8. razreda osnovnih škola Zadarske županije. Na natjecanju je sudjelovalo čak 143 najboljih osmoškolaca, pobjednika školskih natjecanja iz matematike, koji su u Sukošan došli u pratnji 80-ak mentora.
Nazočne je na otvorenju natjecanja uime županijske Zajednice tehničke kulture i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije pozdravio Duško Kraljev, poznati zadarski meteorolog, rekavši da je za pristupanje natjecanju iz matematike potrebno uložiti mnogo truda.
 Pohvaljeni učenici
– Matematička natjecanja ne bi trebalo uspoređivati s natjecanjima iz drugih nastavnih predmeta, jer je sama priprema za natjecanja specifična po načinu pripremanja za ispite, naglasio je Kraljev, zahvalivši učenicima za veliki trud dok je riječi potpore i pohvale uputio mentorima koji su otkrili talent ovih mladih ljudi.
Općinsko-gradska natjecanja iz matematike provode se u svim školama, nakon čega predsjednik školskog povjerenstva, najčešće je to ravnatelj škole, rezultate testova provedenih među svojim učenicima šalje Zadarskoj županiji, čije povjerenstvo ocjenjuje pristigle rezultate te odlučuje tko natjecanje nastavlja i na županijskoj razini.
Ravnatelj sukošanske škole prof. Branimir Peričić je zahvalio svima na dolasku i poželio im srdačnu dobrodošlicu. Uime Županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja iz matematike, koje je brojilo 23 člana, domaćinima je na susretljivosti zahvalila koordinatorica natjecanja prof. Anđelka Marin iz zadarske OŠ Bartula Kašića.
Od svih 37 pohvaljenih učenika četvrtih razreda prvo mjesto podijelile su Marta Antulov i Noel Lakić, oboje iz OŠ Šime Budinića, sa 43 boda. Treće i četvrto mjesto sa 41 bodom dijele Karmen Sorić iz OŠ Valentin Klarin iz Preka i Nika Zekić iz OŠ Šime Budinića. Peto i šesto mjesto sa 39 bodova podijelili su Goran Ćoza iz OŠ Bartula Kašića Zadar i njegov prezimenjak Ivan Ćoza iz OŠ Šime Budinića.
Samo jedan sedmaš osvojio preko 30 bodova
Prvo mjesto među 29 pohvaljenih učenika petog razreda s maksimalnih 50 bodova osvojila je Marta Knežević iz OŠ Bartula Kašića, drugi je Marin Varivoda iz OŠ Šime Budinića sa 38 bodova, treća Dora Šokota iz OŠ Petra Preradovića imala je 31 bod, četvrta njezina kolegica iz škole Barbara Ćustić 28 bodova, dok je peto mjesto sa 27 bodova osvojila Dragana Krivokapić iz OŠ Bartula Kašića.
Među 26 mladih matematičara šestog razreda prvo mjesto sa 40 bodova osvojio je Andrija Miočić iz OŠ Bartula Kašića, a iza njega Mauricio Šmit iz OŠ J. Dalmatinca iz Paga, Karla Miletić iz OŠ Stanovi Zadar, Lovre Kardum iz OŠ Smiljevac, Josip Ante Kozulić iz OŠ Stanovi, Šime Šimičević OŠ Bartula Kašića… Prvih šest imalo je više od 30 bodova.
Na natjecanju mladih matematičara sedmih razreda bilo je 27 učenika. Jedini učenik koji je imao više od 30 bodova bio je Marin Smoljan iz OŠ Biograd s osvojena 32 boda. Na drugo mjesto se sa 27 bodova plasirao Dominik Ivandić iz OŠ P. Preradovića, treći je bio Stipe Šuto iz OŠ Benkovca, četvrta Marija Batur iz OŠ Zemuunik, Peta Antonija Tržić iz OŠ Benkovac…
Na natjecanju osmih razreda tri učenika imala su preko graničnih 30 bodova. Danijel Paleka iz OŠ Smiljevac imao je 46 bodova, Ivan Bratović iz OŠ Stanovi 35 bodova i Roko Grgić iz OŠ Bartula Kašića 31 bod.
Za obradu podataka bio je zadužen Mario Koritnik iz OŠ Stjepana Radića iz Bibinja.