Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lena Mirošević nova predsjednica HGD Zadar

Autor: Valentina Mlađen

14.03.2013. 23:00
Lena Mirošević nova predsjednica HGD Zadar

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Vjerujem da ću, ako ne isto, barem približno djelovati, odnosno da će moj rad biti uspješan kao i mojih prethodnika, no to je najbolje prepustiti budućnosti i vašem sudu, rekla je Mirošević


Dosadašnja dopredsjednica Hrvatskog geografskog društva Zadar Lena Mirošević nova je predsjednica, a na njeno mjesto jednoglasno je izabrana tajnica Društva Nina Lončar. Odlučeno je to jednoglasno na godišnjoj skupštini HGD Zadar nakon što je s mjesta predsjednika odstupio prorektor Sveučilišta u Zadru Josip Faričić nakon dvije godine obnašanja ove dužnosti zbog, kako je rekao, obveza koje je neplanirano dobio u međuvremenu. Nagradu za promicanje geografske struke i znanosti u Zadarskoj županiji dobio je profesor Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Hrvoje Madžar. Za izvanredne rezultate tijekom studiranja nagrađeni su najuspješniji studenti u akademskoj godini 2011./12. Ivan Ivić, Smiljan Buhin, Goran Vuković, Tome Marelić i Ana Bošnjak, a nagradu za znanost primio je prof. dr. sc. Mate Matas s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Matas se kao laureat zahvalio svima koji su mu nagradu dodijelili istaknuvši kako je čast dobiti nagradu struke i naći se u društvu onih koji su nagradu prije njega dobili.
Tijekom skupštine Faričić je članovima društva podnio i izvješće o radu u 2012. godini, podneseno je financijsko izvješće, kao i ono Nadzornoga odbora te je izložen plan djelovanja za 2013. godinu.
Prema financijskom izvješću Društvo je u godinu dana ostvarilo prihode od 55.667 kuna, te rashode od 20.815 kuna, a Faričić se našalio kako bi bilo dobro da je u istom plusu i država.
U drugom dijelu večeri prof. Matas održao je predavanje na temu “Geografija u hrvatskim školama u znaku čestih promjena planova i programa, pristupa i teorija”.