Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pauci će s generalom Gotovinom zidati kameni križ u Škabrnji

Autor: Velimir Brkić

14.03.2013. 23:00
Pauci će s generalom Gotovinom zidati kameni križ u Škabrnji

Foto: Velimir BRKIĆ



Ukupno je 40 junaka, pripadnika 4. brigade Pauci poginulo tijekom obrambenog Domovinskog rata na području Zadarske županije, podsjetio je Prtenjača na skupštini gdje je podnio izvješće o aktivnostima udruge tijekom prošle godine, te obećao da će udruga nastaviti pomagati svojim članovima i njihovim obiteljima


Davor Prtenjača je novi-stari predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade, podružnica Zadarske županije. Tako je u srijedu navečer u zadarskom hotelu Iž na redovnoj izbornoj skupštini jednoglasno odlučilo više od 150 nazočnih, od 196 registriranih, članova udruge ove elitne postrojbe s područja Zadarske županije.
Prtenjača je podnio izvješće o aktivnostima udruge tijekom 2012. godine, istaknuvši da su sve planirane aktivnosti provedene sukladno odlukama Upravnog odbora.
Nakon podnošenja financijskog izvješća usvojen je plan aktivnosti udruge za 2013. godinu. Udruga je tiskala i nove iskaznice.
– Imamo dobru suradnju s Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, navodi predsjednik udruge utemeljene prije četiri godine. Udruga je član Koordinacije udruga zbornog područja Split koju predvodi Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade.
Udruga već iduću subotu, 23. ožujka, ima svoju prvu zadaću nakon održane skupštine. Predvođeni udrugom Suhozid iz Paga sudjelovat će u zidanju kamenog križa u Škabrnji. Ovo mjesto u srcu Ravnih kotara doživjelo je uskrsnuće nakon svoje najtužnije noći i križnog puta 18. studenoga 1991. godine. Bila je pribijena na križ, ali je i dočekala svjetlo novoga života. Izgradnji kamenog križa u Škabrnji nazočit će i general Ante Gotovina, najavio je Prtenjača.