Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poslije hotela studentski dom?

Autor: Valentina Mlađen

14.03.2013. 23:00
Poslije hotela studentski dom?

Foto: Vedran SITNICA



U Zadru za sada postoji samo jedan studentski dom koji ima stotinjak mjesta, uz nešto mjesta za studente u Đačkom domu, a novi dom predviđen je za gradnju tek u sklopu novog sveučilišnog kampusa


Sanacija novog studentskog doma – bivši Čazmatrans najskuplja je stavka u planu javne nabave Sveučilišta u Zadru za 2013. godinu. Osigurana sredstva za novi studentski dom iznose čak pet milijuna kuna, no po najnovijem razvoju situacije za zgradu u vlasništvu Đačkog doma, osim Sveučilišta, zainteresirana je i Zadarska županija.
Naime, o tome da se bivši hotel Čazmatransa na Relji u vlasništvu Đačkog doma preda na korištenje Sveučilištu za novi studentski dom, sa stotinjak ležajeva, bilo je usmenih razgovora između Doma, Županije i Sveučilišta, no ništa nije potpisano. S druge strane Županija je, kako nam je potvrdio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić, poslala dopis Đačkom domu koji je potpisao župan Stipe Zrilić da zgradu daju na korištenje Županiji.
U Zadru za sada postoji samo jedan studentski dom koji ima stotinjak mjesta, uz nešto mjesta za studente u Đačkom domu. Novi dom predviđen je za gradnju tek u sklopu novog sveučilišnog kampusa. Iako je gradnja doma predviđena u prvoj fazi gradnje, s obzirom na gospodarsku krizu u cijeloj državi, kada će do nje doći ostaje pitanje.
Glasnogovornica Sveučilišta Elija Vrsaljko potvrdila je kako je bilo razgovora o ovom projektu, ali ništa nije bilo potpisano. Sanacija doma našla se u planu javne nabave jer se plan donosi unaprijed, ali to ne znači da se ta stavka nužno mora i realizirati.