Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Dr. Dukiću trebate nam u bolnici”

14.03.2017. 23:00
“Dr. Dukiću trebate nam u bolnici”


I sam Dukić je nedavno u izjavama za medije izrazio zabrinutost zbog nedostatka liječnika u zadarskoj Općoj bolnici, a sada se i sam sprema na odlazak, upozorava Kristijan Kovačević
“Doktore, vratite se u bolnicu”, poručilo je novo rukovodstvo podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati dr. Branku Dukiću, HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika, s jučerašnje konferencije za medije, na kojoj su se javnosti predstavili Kristijan Kovačević, predsjednik podružnice i njegova zamjenica Irena Gulan Šimurina.
– U našem fokusu je konstantna borba za interese građana Zadra, pa smo tako i ovaj put dužni reagirati na ugrožavanje tih interesa, a riječ je o HDZ-ovoj kandidaturi dr. Branka Dukića za gradonačelnika. Nesporno je da se radi o stručnjaku koji je prijeko potreban bolnici i našim građanima. I on sam je nedavno u izjavama za medije izrazio zabrinutost zbog nedostatka liječnika u zadarskoj Općoj bolnici, a sada se i sam sprema na odlazak. Stoga se s pravom pitamo tko će uskoro liječiti nas i našu djecu, izjavio je Kovačević te dodao kako je HDZ tim činom još jednom pokazao da im interes građana grada Zadra nije na prvom mjestu.
– U fokusu HNS-a uvijek će biti problemi mladih obitelji, studenata i djece, prava žena, osoba sa posebnim potrebama, manjina, problemi umirovljenika i problemi naših otoka, s posebnim naglaskom na dugoročni razvoj grada Zadra. Također, nastojat ćemo na iskustvima naših interesnih odbora, inicijative žena, mladih, seniora kao i veterana Domovinskog rata, dati svoj maksimalan doprinos, rekao je Kovačević, najavljujući kako će se njegova zamjenica baviti koordinacijom interesnih odbora, te govoriti o problemima u gradu koji muče mlade obitelji i njihovu djecu – istaknuto je na konferenciji.
Gulan Šimurina, kao roditelj i politički aktivna osoba ukazala je na probleme odgoja i obrazovanja djece. Iznijela je podatak kako roditelji koji žele da njihova djeca u vrtiću uče engleski jezik za to trebaju izdvojiti iznosi od 180 kuna mjesečno, što je za mnoge prevelik financijski teret. 
Što se tiče mogućih koalicija za izlazak na lokalne izbore, HNS-ovci su kazali su kako je sve još uvijek u fazi pregovora.