Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Enio Meštrović objavio kandidaturu za gradonačelnika

14.03.2017. 23:00
Enio Meštrović objavio kandidaturu za gradonačelnika


Meštrović je rekao kako će i u ovoj kandidaturi zadržati sličan sarkastični izričaj za mlađu generaciju birača, ali predstaviti i ozbiljan program kojim žele omogućiti da “grad bude za sve nas, a ne samo za izabrani narod”
Enio Meštrović četvrti je poznati kandidat za gradonačelnika Zadra. Meštroviću, kojem je ovo druga kandidatura za gradonačelničku poziciju, kandidat je nezavisne liste bokanjačkog KUD-a “Bleke i konji” s kojom je išao i prvi put. Svoju kandidaturu javno je obznanio u svom stilu, priopćenjem “S imenima na sunce”.
– Na izbore izlazimo pod imenom nosioca liste Enija Meštrovića jer ‘Konje’ nismo registrirali kao stranku, već nastupamo kao slobodni građani od svih statuta i ideologija. Naš put je da i nadalje budemo aktivisti i idealisti. Ulazimo u ovo prvenstveno da bismo otvorili prostor mladima, (onaj prostor koji mi nismo imali u vrijeme rata), najboljem kadru po referencama, a ne po stranačkoj podobnosti i rodbinskim vezama. Ovaj, kao i svaki drugi normalan grad, zaslužuje da ga prezentiraju najbolji i najuzorniji članovi njegove zajednice umjesto poslušnih i podobnih. Gradska uprava traži temeljitu rekonstrukciju i novu kreativnu snagu. Jedino tako ovaj grad može ići naprijed, sve ostalo je učmala praksa odrađivanja njima svojstvenog, a nama neodrživog. Objavljujemo i kandidaturu Enija Meštrovića za gradonačelnika izabranog na skupštini ‘Konja’ javnim glasanjem i ustaljenom demokratskom procedurom – jedan član, jedan glas, jedan kandidat,” stoji u priopćenju.
Meštrović je jučer na naš list rekao kako će i u ovoj kandidaturi zadržati sličan sarkastični izričaj za mlađu generaciju birača, ali predstaviti i ozbiljan program kojim žele omogućiti da “grad bude za sve nas, a ne samo za izabrani narod”.
– Patetično je raspravljati o braniteljima i Domovinskom ratu, ali moram još jednom reći – nismo se za ovo borili. Želimo otvoriti prostor mladima koji su neopterećeni politikom i neće doći na radna mjesta preko nepotizma, nego po referencama najboljih ovoga grada. Uskoro ćemo se predstaviti s konkretnim prijedlozima, ali svoj program gradit ćemo na mladima, rekao je Meštrović.
“Otvaramo lov na nas koji govorimo na drugačiji način. Još malo posla za domaću UDBU. Sretno!” – poručili su “Bleke i konji”.