Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kod Nadina zaustavljeni huligani s bengalkama, palicama i drugom “opremom”

14.03.2017. 23:00
Kod Nadina zaustavljeni huligani s bengalkama, palicama i drugom “opremom”


Pregledom vozila pronađeno je više predmeta pogodnih za ozljeđivanje, kao i pirotehničkih sredstava. Svi su dovedeni u prostorije policije, izvjestila je Nikolina Bačić iz PU zadarske
Navijači Bad Blue Boysa, tridesetčetvorica raspoređena u četiri kombija, naoružani bengalkama, bejzbol palicama, topovskim udarima pa čak i Molotovljevim koktelima, uhićeni su u utorak navečer na autocesti A1, odmorištu Nadin-sjever. Navijači opasnih namjera upali su u policijsku klopku koju su im smjestili šibenski i zadarski policajci, pripadnici Interventne jedinice policije.
– Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske i Policijske uprave šibensko-kninske zaustavili su u utorak oko 21 sat dva kombija (KA, VK) i dva automobila (NA i ZG) u kojima su se nalazile 34 osobe. Pregledom vozila pronađeno je više predmeta pogodnih za ozljeđivanje, kao i pirotehničkih sredstava. Svi su dovedeni u prostorije policije, izvjestila je Nikolina Bačić iz PU zadarske navodeći kako je kriminalističko istraživanje nad 24 osobe u tijeku, dok su desetorica navijača puštena na slobodu.
Kako smo doznali, radi se o navijačima Dinama koji su se vraćali s utakmice Split – Dinamo. Njih su na autocesti kod čvorišta Pirovac s bejzbol palicama primjetili šibenski policajci, no i BBB-ovci su primjetili njih. Vozilima su se dali u bijeg, a policajci u potjeru za njima, sve do odmorišta Nadin, nakon čega su prepraćeni u Policijsku postaju u Benkovcu.
Kako smo doznali, jedan “Boys” je u srijedu u poslijepodnevnim satima prepraćen na Prekršajni sud, no sva 24 zasigurno su zaradila prekršajne prijave po članku 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a 12-orica i po članku 7. istog zakona zbog omalovažavanja i vrijeđanja policajaca.
Neslužbeno smo doznali i kako jednome od vozača kombija slijedi i kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi te druga zbog nedozvoljenog držanja oružja (Molotovljevih koktela op.a.). Navodno je između policajaca i navijača u jednom trenutku bila vrlo napeta i opasna situacija. BBB-ovci su kišu uvreda istresli na policajce, a vozač kombija toliko se osokolio da je čak pokušao s ceste izgurati policijsko vozilo.