Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na Smiljevcu gorjela plastična ambalaža

14.03.2017. 23:00
Na Smiljevcu gorjela plastična ambalaža


Stanare Ulice Ivana Lucića na predjelu Smiljevac u utorak navečer na noge je podigao požar koji je izbio u dvorištu obiteljske kuće na broju 35.
Prema podacima iz PU zadarske vlasnik, J.S., tamo je zapalio vatru koju nije do kraja ugasio pa se ona kasnije rasplamsala i otela kontroli. Zahvatila je PET ambalažu koju ovaj stariji Zadranin skuplja u svom dvorištu, te razni drugi otpad.
– Požar se proširio i zahvatio garažu susjedne kuće, a materijalna šteta procijenjena je na oko 500 kuna, doznali smo iz PU zadarske gdje jučer još uvijek nije bilo utvrđeno je li vlasnik kriv za požar ili nije.
Požar je zadarskim vatrogascima prijavljen u 23 sata nakon čega su na teren upućena četiri vatrogasna vozila i 12 djelatnika. Zbog gustog dima koji se zbog gorenja plastične ambalaže ubrzo proširio cijelom ulicom i šire, vatrogasci su posumnjali da je vatra planula u kući. Srećom nije, ali su posla imali cijelu noć jer su naslage smeća neprestano tinjale.
Zapovjednik JVP Željko Šoša prijavio je slučaj Komunalnom redarstvu Grada Zadra zbog velikih količina sekundarnog otpada deponiranog u stambenoj zoni, što predstavlja opasnost za zdravlje građana, a jednake prijave već godinama šalju susjedi ovog umirovljenog Zadranina. Oni se nadaju kako će bar sada nadležne službe poduzeti nešto i spriječiti ovog umirovljenika da im zagorčava život skupljajući i deponirajući smeće u dvorištu.