Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Blatnjak: Iznanadili smo Zadrane

16.03.2018. 08:04
Blatnjak:  Iznanadili smo  Zadrane


Do prije nekoliko godina malo tko je mogao pomisliti da će nogometaši Zadra i Primorca postati ligaški rivali. Koliko je teško Biograjce bilo zamisliti u Prvoj ligi isto vrijedi i za to da bi Zadar mogao spustiti u Treću ligu. No, nogometna je stvarnost takva da ova dva kluba drugu godinu zaredom igraju županijske derbije u trećem rangu. Da stvar bude zanimljivija, Biograjci su sada i uspješniji jer u četiri utakmice imaju dvije pobjede, jednom je dvoboj završio bez pobjednika, a momčad sa Stanova ima samo jednu pobjedu. Prekjučer u Biograd Primorac je slavio 2:0 i učvrstio se na prvom mjestu.
– Čista i zaslužena pobjeda. Dominirali smo tijekom cijele utakmice, pokazali bolji nogomet, a konačan rezultat je mogao biti i uvjerljivi. Igramo napadački nogomet, bez obzira je li riječ o domaćim ili gostujućim utakmicama i to nam se vraća odličnim rezultatima. Ova je pobjeda nova potvrda toga da zaslužujemo prvo mjesto – kaže Dragan Blatnjak, trener Biograjaca koji uživaju u pogledu s vrha.
– Pohvale zaslužuju svi igrači, a posebno vezna linija s Paponjom, Marko Colićem i Majićem. Mislim da Zadar ima jednu od najboljih veznih linija linija u ligi i baš smo ih u tom dijelu neutralizirali. Pomogla je i vrlo čvrsta igra zadnjeg reda koji je uspješno vraćao lopte prema sredini iz koje smo onda kretali u napad. Bili smo vrlo motivirani od prve minute i u svakom trenutku igrači su znali kako reagirati na sve pokušaje Zadra koji se tražio cijelu utakmicu za što zasluge pripadaju mojoj momčadi.
Blatnjak ističe taktičku zrelost Biograjaca u dvoboju s prvim susjedima.
– Napravili smo određene promjene u odnosu na neke ranije utakmice što je možda i iznenadilo Zadrane. Svakako, ova je momčad pokazala da je zrela i za najzahtjevnije utakmice, a Zadar je bio upravo takav suparnik – zaključio je Blatnjak koji je uspon u svojoj igračkoj karijeri doživio baš u dresu Zadra.
Vjeran Simunić, trener Zadra, nije krio razočaranje nakon poraza u Biogradu.
– Nažalost, prekinuo se niz naših dobrih igara. Dogodila nam se utakmica gdje smo bili jednostavno neprepoznatljivi. Pali smo pod pritiskom tog dvoboja sa županijskim rivalom, gdje je bilo manje nogometa, a više startova, duela i borbe. Oni su tu bili jači, osvojili su više "drugih lopti" i tu je bila razlika – kazao je Simunić.
– Čestitam Primorcu, jer se vidjelo da nisu slučajno na prvom mjestu. Žao mi je što u finišu utakmice, kada smo mi preuzeli inicijativu, nije došlo do našeg gola, jer da smo smanjili na 2:1 tko zna što bi se dogodilo u posljednjih desetak minuta. Iako nikada ne komentiram suđenje, ovaj put moram reći da je trebao biti čisti jedanaesterac za nas, međutim, nije suđen i što se može.
Već u subotu u 15:30 Zadrane očekuje novi izazov. U 20. kolu 3. HNL Jug na Stanovima dočekuju sinjski Junak.
– Treba prebrisati ovu utakmicu i krenuti dalje. Dobro je što je već u subotu nova i okrećemo se pripremi dvoboja protiv Junaka. Samo s nova tri boda možemo isprati gorak okus ovog poraza – zaključio je trener Zadra.