Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Maloljetnik pregazio dvoje djece

Autor: Suzana Bandić

14.04.2009. 22:00
Maloljetnik pregazio dvoje djece


Maloljetni vozač je zbog prebrze vožnje proklizao i pokosio 11-godišnjeg dječaka i njegovu sedam godina mlađu sestricu nanijevši im teške ozljede
Dvoje djece u dobi od 11 i četiri godine ozlijeđeno je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 16 sati u Ulici Nikole Tavelića u Benkovcu. Riječ je o bratu i sestri koji su se zatekli na ulici u blizini njihove obiteljske kuće kada je na njih naletio 17-godišnjak s benkovačkog područja na motociklu marke “yamaha”. Maloljetni vozač nije položio vozački ispit niti je imao zaštitnu kacigu, a osim toga ni motocikl kojim je upravljao nije bio registriran. Do nesreće je došlo u trenutku kada je maloljetnik zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu nad motociklom i zajedno s njim pao na kolnik.
No, motocikl je nastavio nekontrolirano kliziti prema djeci te ih je doslovno pokosio.
Kako neslužbeno doznajemo, navodno je 11-godišnji dječak u trenutku nesreće pokušao spasiti 4-godišnju sestricu na način da se bacio na nju i svojim tijelom je pokušao zaštititi. No, na žalost, u tome nije uspio. U trenutku su se oboje našli pod kotačima motocikla te su oboje zadobili teške ozljede i višestruke prijelome zbog kojih su hitno prevezeni u na Odjel kirurgije u zadarsku Opću bolnicu. Oboje su izvan životne opasnosti, a kako doznajemo, djevojčica je podvrgnuta operativnom zahvatu na nadlaktici. Trenutačno se oporavlja na Dječjem odjelu zadarske Kirurgije zajedno s bratom koji je u pokušaju da ju zaštiti zadobio ozljede glave i ekstremiteta.
Maloljetni vozač koji nije vozio pod utjecajem alkohola prošao je bez ozljeda. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog niza prekršaja koje je počinio.