Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pinčić ne želi da se ispituje svjedok Čulina

14.04.2011. 22:00
Pinčić ne želi da se ispituje svjedok Čulina


– Svjedok očito izbjegava dolazak na ročišta i najvjerojatnije se neće nikada ni pojaviti, a ja ne mogu u zatvoru ostvariti nikakve pogodnosti jer mi je otvoren sudski postupak. Osim toga, on zapravo ni nema što reći, osim priča “rekla-kazala” pa stoga odustajem od zahtjeva da ga se saslušava – rekao je Pinčić sutkinji Zrilić


Zbog nedolaska  svjedoka Branimira Čulina  jučer je na Općinskom sudu u  Zadru odgođeno suđenje Umbertu Pinčiću (56), osumnjičenom za prijevaru.
Pinčić je na zakazano ročište  doveden iz zadarskog zatvora u  kojemu se nalazi još od 27.  prosinca prošle godine. Tada  mu je, naime, odobren premještaj iz zagrebačkog Remetinca gdje je boravio od prošlog  ljeta nakon što je uhićen temeljem raspisane međunarodne tjeralice.
Iako je upravo on inzistirao  na još jednom neposrednom  saslušanju svjedoka Čulina,  Pinčić je sutkinji Ani Zrilić  jučer rekao kako više ne želi da  se tog svjedoka ispituje.
– On očito izbjegava dolazak  na ročišta i najvjerojatnije se  neće nikada ni pojaviti, a ja ne  mogu u zatvoru ostvariti nikakve pogodnosti jer mi je otvoren sudski postupak. Osim  toga, on zapravo ni nema što  reći, osim priča “rekla-kazala”  pa stoga odustajem od zahtjeva da ga se saslušava – rekao  je Pinčić sutkinji Zrilić koja je  potom glavnu raspravu odgodila za 9. svibnja.
Optužnicom Županijskog  državnog odvjetništva Pinčiću  se na teret stavlja da je 2001.  godine kao opunomoćenik Nenada Lovrića, vlasnika konobe  “Gešo” u Rogoznici, Jozi Vidakoviću iz Osijeka prodao tu  konobu za iznos od 300 tisuća  kuna nakon čega su sačinili  kupoprodajni ugovor kod javnog bilježnika te mu je ovaj  potom isposlovao uknjižbu u  gruntovnici na vlasništvo 1/1.  No, Vidaković je Pinčiću isplatio samo polovicu iznosa, a  kako je u međuvremenu upao  u financijske probleme Pinčić  je od njega zatražio da Željku  Bagiću potpiše punomoć kako  bi tu konobu prodao, a njemu  vratio novac. No, prema Vidakovićevom iskazu on taj novac nije dobio natrag ni do  danas, a u međuvremenu mu je  došao na naplatu i porez za  konobu od 36 tisuća kuna.