Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pobjeda vraća samopouzdanje

14.04.2011. 22:00
Pobjeda  vraća samopouzdanje


S ovim uspjehom, drugim u šest kola Borik-Puntamika je napravila više od maksimuma s obzirom na protivnike s kojima je igrala


Nakon četiri neuspjeha u nizu s opravdanjem,  jer su s druge strane terena  stajali sve redom jači protivnici  poput Cedevite, Zagreba, Splita i Zadra, došla je na red  pobjeda. Pobjeda koja je sigurno ponovno naširoko vratila osmijeh u redove Puntamičana, a koja će im dati novu  dozu samopouzdanja da u nastavku Lige za prvaka još koji  put zagorčaju život ovim velikima. Zabok je po treći put  ove sezone upoznao svu moć  Borik-Puntamike, a osim uvodnih pet-šest minuta momci iz  Bedekovčine su bili ravnopravan suparnik, čak su krajem  treće četvrtine lijepo zaprijetili  odlaskom na plus sedam. Ipak,  karakter i veća želja Plantakovih igrača je odnijela prevagu u tim kritičnim trenucima.
Čakarun povukao
Po otvaranju utakmice Zabočanima se nije dobro pisalo,  jer su u prvih šest minuta bili  bez poena, dok je kod “zelenih”  taj posao odlično odrađivao  Čakarun koji je s osam poena  bio glavni akter u vodstvu od  9:0. Zabok se probudio s dvije  trice Krajačića te je ulazak Lozančića donio ravnotežu snaga  na terenu i malo-pomalo prednost zelenih je počela kopniti. Od tri viška krajem prve  četvrtine (18:15) do minus dva  na kraju poluvremena (42:44)  strijelci su bili raspoloženi na  obje strane. Puntamičani su u  tu drugu dionicu krenuli na  Šarlijin pogon te je njegovih  šest ubačaja anuliralo Lozančićev dobar napadački  učinak (26:21). Polovicom te  druge četvrtine imao je i Škifić  plodnu dionicu koja je okrunjena viškom od 8 poena  (32:24). No tada su se naglo  razbudila zabočka djeca,  točnije golobradi Rogić, Janković i Smajlagić koji su u napadu odigrali gotovo bez pogreške i priveli poluvrijeme s  vodstvom svoje momčadi  (42:44). Najzaslužniji je u tom  tercetu za taj preokret bio mladi Smajlagić koji je s 11 poena i  tri trice bio nerješiva zagonetka za zelene. Isti igrač otvorio  je dvicom i tricom treću dionicu, a igrači Borik-Puntamike  nisu nikako mogli povezati  dvije obrane i dva napada kako  bi okrenuli stvari u svoju korist. Prednost se tijekom te četvrtine stalno vrtila između dva  i četiri viška za Zabok dok nisu  gosti uspjeli preko kapetana  Leža odlijepiti se na velikih  plus sedam (51:58) dvije minute prije ulaska u četvrtu četvrtinu. Nije dobro tada izgledalo za akcije Puntamičana u  utakmici koju su smatrali da  trebaju dobiti. Dva puta u A-1  ligi Zabočani su spuštenih glava napuštali parket, a činilo se  u tim trenucima da će ta priča  ovaj put dobiti drukčiji epilog.  Srećom, pojavio se uvijek borbeni Mario Pešut koji je uspio  ubaciti prvu tricu Puntamičana  tek u 28. minuti, nadovezali su  se Čakarun i Škifić serijom  bacanja da bi zaključili seriju  od 13:0 ponovno Pešut tricom i  Čakarun zakucavanjem za  64:58, pred posljednjih 10 minuta. Pokušali su još jednim  trzajem gosti zaprijetiti i učiniti utakmicu zanimljivom, pa se  nerijetko mogao u tim trenucima vidjeti pokoji grubi faul  gostujućih igrača. Sve što su  uspjeli do kraja učiniti bilo je  primicanje na dva minusa  (69:67) šest minuta prije kraja,  ali tada nova velika serija zelenih od 15:2 je donijela i konačno zaključivanje priče.
U utorak Alkar
Škifić i Čakarun su praktički  bili nezaustavljivi cijelu utakmicu, a kad su im se priključili  Pešut i u manjoj mjeri Jurjević  i Šarlija šanse Zaboka su se  svele na minimum. S ovim uspjehom, drugim u šest kola  Borik-Puntamika je napravila  više od maksimuma s obzirom  na protivnike s kojima je igrala. Skalp nad Cibonom i Zabokom te dostojni otpori Zagrebu i Cedeviti pokazali su da  nisu ni slučajno prolaznici u  ovoj Ligi. Iako djeluje iznimno  iscrpljujuće i naporno, u preostalih osam kola će “zeleni”  imati još pokoju priliku za upisivanje pobjeda, pogotovo u  svojim Jazinama protiv Splita i  Alkara te eventualno kod Zaboka u gostima. Prva sljedeća  stanica je Sinj u utorak, a nakon toga se nižu još dva gostovanja kod Cibone i Cedevite.
 


Nikad više slobodnih bacanja




Najzaslužnije u drugoj pobjedi Borik-Puntamike lako je pronaći u imenima  Jure Škifića i Marijana Čakaruna. Ova dva centra Puntamičana kombinirano su  ubacila 54 poena od 90 i bili su neumoljivi za gostujuće igrače. Stalno su tražili  kontakt, ulaz pod koš gdje bi ih nerijetko gostujući igrači zaustavljali prekršajima.  Sve to je kulminiralo na kraju s rekordnim brojem bacanja u jednoj utakmici  Borik-Puntamike ove sezone. Čak 43 puta su ukupno igrači u zelenom pristupali  liniji za bacanja od čega je 23 puta ta čast pripala Škifiću, a Čakarun je imao 13  pokušaja. Zanimljivost je i nikad manji broj ispucanih trica Puntamičana. Inače  je to oružje dosad bilo jedno od glavnih napadačkih opcija, no ovaj put se više  tražila unutarnja igra, pa su zeleni u 40 minuta tek 10 lopti uputili izvan linije 6.75  od čega su tri (dvije Pešut, jedna Jurjević) bile precizne.