Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prijavljeno više od 500 sudionika iz sedam europskih zemalja

14.04.2016. 22:00
Prijavljeno više od 500 sudionika iz sedam europskih zemalja


Sve bicikliste i posjetitelje „Biciklističkog vikenda” zabavljat će zadarski „Tempo Band”, uz osvježenje i okrjepu koju pripremaju kuhari restorana „Kotarina”
Više od 500 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije te tradicionalno iz Njemačke, Austrije i Mađarske sudjelovat će u subotu i nedjelju 16. i 17. travnja na velikoj biciklističkoj fešti na Viru u natjecateljskom i rekreativnom programu „Biciklistički vikend”.
U nedjelju će se od podne tradicionalno voziti proljetna 17. po redu biciklijada Zadar – Vir, dok će dvodnevna 3. Velika nagrada otoka Vira mlađih dobnih kategorija za Kup Hrvatske biti vožena oba dana. Do sada je za virsku biciklističku Veliku nagradu prijavljeno više od 200 natjecatelja iz svih klubova Hrvatske te najboljih slovenskih, bosanskohercegovačkih i srbijanskih biciklističkih društava, dok se u nedjelju na Branimirovoj obali očekuje više od 300 rekreativnih sudionika biciklijade.
Fešta će se, nakon završetka biciklijade za rekreativce te subotnjih i nedjeljnih etapnih utrka oko Virskog prstena, okončati dodjelom odličja i trofeja za natjecatelje i velikom feštom na Trgu svetog Jurja. Sve bicikliste i posjetitelje „Biciklističkog vikenda” zabavljat će zadarski „Tempo Band”, uz osvježenje i okrjepu koju pripremaju kuhari restorana „Kotarina”. „Biciklistički vikend” na Viru organiziraju Općina Vir, virsko općinsko poduzeće „Vir turizam” i „Hugo Tours”.
Sponzori biciklističkog vikenda: Novi radio, 057 radio, Radio Dalmacija, Media Zadar, Zadarski list, Velpro, Maraska, Jamnica i Rog Joma.