Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Dosad najveće izdanje Međunarodne utrke Saucony Paklenica Trail

14.04.2017. 22:00
Dosad najveće izdanje Međunarodne utrke Saucony Paklenica Trail


Međunarodna utrka Saucony Paklenica Trail zbog veličine natjecanja trebat će od ove godine dodatnu pomoć. Do sada najveća utrka ovog tipa u Hrvatskoj po prvi puta se tako odlučila u potragu za volonterima, a zainteresiranima će pružiti uvid u organizaciju ovako velikog sportskog događaja, pojašnjava Danijela Bucić iz Mountain traveler Croatia, organizatora događanja.
Trail utrka, koja se 29. travnja održava na području najveće hrvatske planine Velebit u Nacionalnom parku Paklenica, započinje u Starigradu- Paklenici, mjestu koje se diči impresivnom kombinacijom planine i mora.
Utrka se održava u sklopu XVIII. Međunarodnog susreta penjača i planinara u suradnji s javnom ustanovom Nacionalni park Paklenica. Ova manifestacija traje tri dana te za to vrijeme NP Paklenicu posjeti preko 5000 posjetitelja. Radi se o nacionalnom parku koji je od davnina poznat kao raj za penjače i planinare, no krški teren, raznolik krajolik i preko 150 km markiranih staza svrstava ovaj park među najatraktivnije područje za ljubitelje trčanja.
– Jedinstvena je ovo prilika za sve zaljubljenike u planine i sport, a za volontere, osim sudjelovanjem u organizaciji utrke i stjecanjem novih vještina i kontakata, osiguravamo i prijevoz iz Zadra za Starigrad i nazad, službenu volontersku majicu, specijalno izrađenu drvenu medalju, ručak te upis sati u volontersku knjižicu, kazuje Bucić.
Ukupno će biti odabrano 45 volontera koji će raditi na poslovima organizacije utrke na startu i na trasi, a 29. travnja rad će trajati u jutarnjim satima od tri do pet sati, ovisno o angažmanu.
Trail utrka se održava u tri težinske kategorije prilagođene amaterima i profesionalcima. Cijela staza je u potpunosti označena te ima okrjepne stanice. Više o utrci i kategorijama može se pročitati na stranici www.paklenicatrail.com, a zainteresirani za volontiranje mogu se javiti Igoru Mlinareviću na broj 091 333 20 30.