Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

KMT Srednje škole Obrovac ukupno treći

14.04.2017. 22:00
KMT Srednje škole Obrovac ukupno treći


Po sunčanom i mirnom vremenu je na Žegarskom polju pokraj Obrovca održan 4. memorijalni kup Mirsije Tokić u raketnom modelarstvu za djecu i mladež. Okupilo se 11 ekipa s 29 natjecatelja iz klubova, osnovnih i srednjih škola iz Splita, Kaštela, Zadra i Obrovca.
Natjecanje je organizirao UTK Faust Vrančić iz Obrovca u suradnji sa Srednjom školom Obrovac, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Grada Obrovca i ZTK Zadarske županije. Ovo natjecanje po drugi je put uvršteno u obilježavanje dana Zadarske županije. Prigodnim riječima natjecanje je otvorio izaslanik ZTK Zadarske županije Željko Vidović, a medalje i pehare najuspješnijim klubovima, školama i pojedincima uručio je Darko Tokić, predsjednik UTK Faust Vrančić i ravnatelj Srednje škole Obrovac.
Mladi raketni modelari natjecali su se u kategorijama raketa s padobranom S3A i raketa s trakom S6A, a glavni sudac bio je Toni Jagnjić iz ZTK Split. U gotovo idealnim uvjetima natjecanje je bilo izuzetno napeto i osvajači odličja do samog kraja nisu bili poznati. U ekipnoj konkurenciji ukupnu pobjedu odnijela je ekipa Kmanko 1 (OŠ Kman Kocunar, Split) sa samo sedam sekundi ispred ekipe ZTK Split. Treće mjesto zauzeo je KMT Srednje škole Obrovac u sastavu Ivan Roko Josić, Grga Brkić i Marko Klapan.
Pojedinačno, zlatnu medalju osvojio je Luka Bojčić iz OŠ Kman Kocunar, srebrnu Marko Bojčić, također iz OŠ Kman Kocunar, a broncu je osvojio Marin Čikotić iz ZTK Split.
– Svake je godine ovo prvo natjecanje raketnih modelara u Hrvatskoj, što znači da je to samo otvaranje sezone. S obzirom na to zadovoljni smo rezultatima, iako UTK nije osvojio odličje. Zato je KMT Srednje škole Obrovac zauzeo tri treća mjesta ekipno: u kategoriji rakete s padobranom, rakete s trakom i ukupno. Istovremeno članica KMT Katarina Brkić zauzela je drugo mjesto u kategoriji raketa s trakom. Sve u svemu uspješan nastup i stvarno ne možemo biti nezadovoljni, rezimira Darko Tokić.
Na kraju natjecanja dodijeljena je Nagrada Mirsija Tokić najboljim raketnim modelarima u Dalmaciji za 2016.godinu. Plakete su dobili:
– u kategoriji osnovnih škola
1. Namik Agić, AAD Zadar
2. Marino Crnčević , ZTK Split
3. Marko Vukić, OŠ kneza Trpimira
– u kategoriji srednjih škola
1. Luka Šiljak, AAD Zadar
2. Daniel Adžaip, AAD Zadar
3. Andre Biloglav, UTK Faust Vrančić