Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Po desetu pobjedu protiv ranjene Cedevite

14.04.2017. 22:00
Po desetu pobjedu protiv ranjene Cedevite


Nije to bila baš naša najsjajnija večer, ali najvažnije je da smo uspjeli pobijediti – jasan je bio košarkaš Zadra Maj Kovačević, nakon što je njegova momčad u Rijeci svladala Škrljevo i na taj način upisala devetu uzastopnu pobjedu. Zaista to nije bila Bog zna kako dobra predstava. Neugodni Riječani, koji u svojim redovima imaju Jasmina Perkovića i Sinišu Štembergera, vrlo iskusne igrače, dobro su se odupirali favoritima iz Zadra. Dosta su “skupljali”, riskirali vanjski šut, a kako u ovoj utakmici vanjski šut Zadra gotovo da i nije postojao, stiglo se do neizvjesne završnice. Imali su domaćini i šut za produžetak, ali je spomenuti Štemberger na sreću promašio.
– Veseli nas što je ovo deveta uzastopna pobjeda, a važno je i da smo u najvažnijim trenucima pokazali smirenost. Vjerujem da ćemo protiv Cedevite ipak biti znatno bolji. Naravno, uz podršku naših navijača.
A Cedevita je u finalu ABA lige pometena s 3:0 protiv Crvene zvezde. Osim toga ostala je i bez najboljeg igrača Ryana Boatrighta, a u polufinalu se teško ozlijedio i Marko Arapović. Pitanje u kakvom raspoloženju stiže momčad Veljka Mršića.
– Mi želimo pobijediti u svim utakmicama do kraja lige – rekao je trener Zadra Aramis Naglić, koji nije želio komentirati potencijalna nagađanja oko suparnika u doigravanju. Doduše, ukoliko Zadar u utorak izgubi, postoji realna mogućnost da će Cedevita biti treća, a Zadar šesti, što znači da bi se ta dva suparnika mogla sastati već u prvom krugu. U slučaju pobjede Zadra, mogućnosti je zaista veliki broj. U svakom slučaju Zadrane očekuje utakmica protiv realno najjače hrvatske momčadi, ali i momčadi koja sigurno nije u TOP izdanju, pogotovo nakon ovog teškog poraza i ozljeda vrlo važnih igrača. Kao što je i sam trener zadarskog sastava napomenuo, važno je nastaviti s dobrim igrama (boljim nego u Rijeci) i pobjedama.
– Takvo razmišljanje je jedino ispravno.