Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Proradilo istezalište za brodice u Jazinama

14.04.2017. 22:00
Proradilo istezalište za brodice u Jazinama


Kako je nedavno i najavljeno, istezalište za brodice u Jazinama započelo je s radom, potvrdio nam je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave, koja je vodila projekt preuređenja Jazina.
– U istezalištu se obavljaju svi poslovi kao i ranije prije rekonstrukcije, s razlikom što su se brodice tada izvlačile pomoću klasične dizalice, a sada imamo lift. Te poslove obavlja jedan zaposlenik, koji je i ranije te iste poslove obavljao za ŠRD Zubatac, a od utorka počinje raditi i drugi, koji je također već radio na poslovima dizanja i spuštanja brodica, kaže Škibola podsjećajući kako je nakon uređenja nove infrastrukture u istezalištu u uvali Jazine, Županijska lučka uprava investirala dodatnih 308 tisuća kuna za nabavku kolica, rampe i ograde, visokotlačnog čistača i spremišta.
Radovi na obnovi ovog dijela obale u uvali Jazine koji su trajali ukupno tri godine vrijedni su oko 2.580,881,71 kuna uključujući PDV, od čega je Grad Zadar uplatio 500 tisuća kuna, a dio radova sufinanciran je i iz proračuna Zadarske županije.
Zadrani, ali i brojni gosti, sada ponovno mogu svoje brodice pripremati za sezonu u ovoj gradskoj uvali, a omogućen im je i izravan kontakt s radnicima čime se ujedno i promovira lokalna, tradicionalna brodogradnja. Koliko je važan ovaj gradski škver, govori i podatak kako u uvali Jazine postoji čak 650 vezova, a svoje brodice na ovom mjestu repariraju i vlasnici brodica koji koriste vezove u uvali Bregdetti, njih 200-tinjak.