Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Termiti i JVP Zadar donirali DVD Korita

14.04.2017. 22:00
Termiti i JVP Zadar donirali DVD Korita


Povodom obilježavanja 25. obljetnice obrane grada Livna članovi Udruge 84. gardijske bojne Termiti posjetili su prekjučer Bosansko Grahovo i Livno. Niz godina, Termiti sudjeluju u proslavi obrane Livna, a ovog puta sa sobom su donijeli i vrijednu donaciju. Skupa s Javnom vatrogasnom postrojbom Zadar, donirali su dio osnovne vatrogasne opreme za DVD Korita – Bosansko Grahovo. Na uručenju vrijedne opreme nazočili su i dozapovjednik JVP Zadar Boris Jović, pomoćnik zapovjednika Darko Kovačević i vatrogasac Tonći Grdović.
– Riječ je kompletu zaštitne odjeće, kaciga i čizama te pet leđnih naprtnjača koje smo izdvojili za DVD Korita. Tim krajem oko Bosanskog Grahova često haraju veliki požari otvorenog prostora. Posljednjih godina zaprijetili su i naseljima, pa su se mještani samoorganizirali u dobrovoljno vatrogasno društvo. Ova naša donacija je skromna pomoć koju smo mogli izdvojiti, jer su potrebe daleko veće, rekao je Boris Jović.
Predstavnici Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine “Don Juraj Gospodnetić” i DVD Korita Bosansko Grahovo uručili su zahvalnice Termitima i JVP Zadar.
Donacija vatrogasne opreme bila je i prilika za druženje s domaćinima iz livanjskog kraja u planinarskom domu Kruzi na Cincaru. Hrvatski branitelji prisjetili su se dana kada su pripadnici Bojne kralj Tomislav Zadar, kasnije Termita, upravo na tom mjestu pridonijeli obrani grada Livna odbijajući napad srpskih snaga. Termiti su posjetili i važnije točke obrane grada Livna, kao što su Cincar, Borova glava, Ljubunčić, Čelebić, Rujane, Korićina te su se polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom prisjetili svih koji su položili svoje živote na tim mjestima u obrani naše Domovine.