Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mogli zabiti, ali i primiti

14.05.2011. 22:00
Mogli zabiti, ali i primiti


Bod ravan pobjedi. Tko su u jedan glas igrači Zadra prokomentirali borbu s novim i starim prvakom Hrvatske. Moglo se čak i do senzacionalne pobjede, ali u nekoliko vrlo izglednih situacija nedostajalo je koncentracije, ali i sreće kao kod one pogođene vratnice mladog Vasilja. No, imali su i gosti svojih trenutaka tako da je zadovoljstvo podjelom bodova bilo prisutno u oba tabora. Najaktivnijim se na travnjaku na kraju pokazao Antonio Mršić koji je u nekoliko navrata imao susrete s Dinamovim vratarom Kelavom.
– Zaslužili smo bod po svemu prikazanom u 90 minuta, a mislim da smo čak trebali uzeti i tri zbog svih onih propuštenih prilika. Odigrali smo baš onako kako smo se dogovorili prije utakmice. Svjesni smo bili da nam s druge strane stoji Dinamo, ali smo uspjeli na pravi način odgovoriti zahtjevima utakmice te privesti sve dobrom kraju. S ovim bodom su nam šanse za ostanak puno veće, ali još sve nije potpuno gotovo, pa ćemo i u Rijeci tražiti dobar rezultat.
Mršiću u špici napada je društvo pravio Ivan Santini koji je bio podosta aktivan, međutim u par situacija kad je uspio pobjeći budnom oku svog čuvara Tonela nije pokazao efikasnost.
– Imali smo lijepu priliku poraziti Dinamo, no i s bodom moramo na kraju biti jako zadovoljni. Nismo uspjeli iskoristiti naše prilike, ali smo isto tako svjesni da smo mogli i primiti gol pa je bod na kraju realan rezultat.
Veliku bitku si borio s Tonelom.
– Tonel je vrhunski obrambeni igrač i jako je čvrst u duelu, zna se postavljati te mi je bilo drago da se mogu nadmetati s takvim igračem. Protiv njih mi je uvijek veliki gušt igrati i uvijek se može nešto naučiti, tj. postati bolji.
Veliki posao odradila je i zadarska vezna linija. Jure Jerbić pretrčao je silu metara i vodio veliku bitku sa Dinamovom “desetkom” Sammirom.
– Možemo biti zadovoljni s bodom, jer smo ga i priželjkivali prije početka. Prvo poluvrijeme smo bili bolji, imali par lijepih prilika, no Dinamo nas je u drugom dijelu stisnuo i na kraju je neodlučeno doabr rezultat – kazao je Jerbić.
Kod Dinamovaca uz Sammira najgilnijim se pokazao napadač Fatos Beqiraj. Nasao se u nekoliko izglednih prilika, no nije bilo prolaza pored čvrste zadarske obrane.
– Teška utakmica za nas ovdje u Zadru pogotovo što smo imali finale Kupa u srijedu, pa se osjetio i umor. Došli smo po pobjedu, s igrom nadmašiti domaćina i željeli smo prvenstveno napadati preko bokova. Zadar se pokazao čvrstim i organiziranim tako da nismo lako dolazili u prilike. Moglo je otići na obje strane, ali svatko je dobio po bod.