Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Remi najpravedniji ishod

14.05.2011. 22:00
Remi najpravedniji ishod


Podjela bodova s prvakom Hrvatske i osvajačem Kupa bila je tiha želja zadarskog stručnog stožera prije početka utakmice, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka bod je za Zadar postao realnost. Kao i teoretsko osiguranje ostanka u HNL-u što ih je zasigurno razveselilo i još više. U tonovima zadovoljstva obojan je bio i Dalibor Zebić koji je istaknuo da su njegovi igrači u ovoj utakmici bili više nego ravnopravan suparnik.
– Čestitao bih našim gostima na osvojenoj dvostrukoj kruni što je ovu utakmici rasteretilo svih onih tenzijama terenu i na tribinama koje su inače prisutne u našim dvobojima. Dinamo nam je došao u najboljem trenutku, ratserećen od svih briga sa osvojenim trofejima. Praktički se i na njima samima danas vidjelo da nemaju tu tenziju da žele jače napasti, stisnuti nas i napraviti nam više problema. Prema tome dali su nam zraka, dali su nam igrati. Imali smo i nekoliko izrazitih prilika, međutim Dinamo je imao posjed lopte, bio je opasniji protivnik, pa moram zaključiti da je remi in najpošteniji rezultat – istakao je Zebić glavne detalje sa utakmice, a nije propustio ukazati na mlade igrače u njegovom sastavu koji su dobili priliku zaigrati protiv našeg najjačeg kluba.
– Samopouzdanje koje su dobili naši mladi igrači nakon što su ostali neporaženi protiv jednog Dinama nešto je što će im biti od velike koristi u budućnosti. Uz osvojeni bod koji nam je praktički zaključio s uspjehom borbu za ostanak to nam je sigurno najveći dobitak nakon ove utakmice. Nadam se da su i gledatelji zadovoljno napustili Stanove iako sama utakmica nije bila efikasna – zaključio je Zebić svoje izlaganje dojmova kao što je i njegov kolega s Dinamove klupe Marijo Tot i potvrdio u svojem izlaganju.
– Za nas je ova utakmica bila jako važna, možda za mene i najvažnija od svih, jer smo željeli napraviti dobar rezultat. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Zadru trebao taj jedan bod da se osigura po pitanju ostanka u ligi onda je remi po prikazanom na terenu najpravedniji rezultat. Utakmica je bila na momente, na trenutke rastrzana, no kad pogledamo prilike na jednoj i drugoj strani onda je neodlučeno realan ishod s kojim nemamo pravo biti toliko nezadovoljni – kratak je bio trener Dinama.