Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Luč” i “Slavuji” ovogodišnji pobjednici

14.05.2012. 22:00
“Luč” i “Slavuji” ovogodišnji pobjednici


Najbolja klapa u kategoriji do 14 godina bila klapa “Luč” iz Splita, drugo mjesto osvojila je klapa “Koraja” iz Blata,a treće “Rarohujice” iz Vrbnika. U kategoriji do 16 godina prvo mjesto zauzela je klapa “Biokovski slavuji” iz Zagvozda, drugo mjesto pripalo je zagrebačkoj klapi “Frajlice”, a treću nagradu osvojile su “Perlice” iz Blata


Četvrti festival dječjih klapa održan prije nekoliko dana u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u organizaciji Gradske knjižnice Zadar pokazao je kako nema straha od nestajanja klapskog pjevanja.
Ove godine na Festival se prijavio rekordan broj klapa, njih čak 22, tri su odustale tako da se na pozornici HNK Zadar predstavilo 19 dječjih klapa iz čitave Hrvatske te jedna iz BiH. Voditelj organizacije Milko Belevski istaknuo je kako se ove godine zaista vidi porast sudionika, ali kvantiteta nikako ne ide nauštrb kvalitete. Štoviše Festival je podignut na jednu višu razinu.
– Ove godine imamo rekordan broj prijavljenih u odnosu na ranije godine. Očigledno se Hrvatska probudila i zapjevala, kazao je Belevski. Zbog velikog broja sudionika različitih uzrasta od ove godine natjecanje je bilo podijeljeno i u dvije kategorije, do 14 i do 16 godina.
Novost ovogodišnjeg Festivala bio je i novi kum i to popularni pjevač Zlatan Stipišić Gibonni koji je mjesto rado preuzeo od pokojnog oca Ljube Stipišića Delmate. Kum Gibonni obećao je da će nastojati svim snagama kako se jedna ovakva manifestacija njegovanja tradicije nikada ne bi ugasila, a pobjednicima je uručio i nagrade.
Na Četvrtom festivalu dječjih klapa najbolja klapa u kategoriji do 14 godina bila klapa “Luč” iz Splita, drugo mjesto osvojila je klapa “Koraja” iz Blata,a treće “Rarohujice” iz Vrbnika. U kategoriji do 16 godina prvo mjesto zauzela je klapa “Biokovski slavuji” iz Zagvozda, drugo mjesto pripalo je zagrebačkoj klapi “Frajlice”, a treću nagradu osvojile su “Perlice” iz Blata.