Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vjerovnici rasprodaju imovinu Veletržnice!

Autor: Ante Vidović

14.05.2013. 22:00
Vjerovnici rasprodaju imovinu Veletržnice!


Vjerovnici Regionalne veletržnice Benkovac odlučili su jučer da se krene s rasprodajom imovine jer nema uvjeta da ova tvrtka, u 93-postotnom vlasništvu države, nastavi s poslovanjem.
Ukupna potraživanja koja je stečajni upravitelj Edvin Šimunov priznao iznose 52,5 milijuna kuna, a imovina Veletržnice procijenjena je na 23,5 milijuna kuna i to 12. studenoga 2010. godine. Razlučni vjerovnici, od kojih su neki već pokrenuli ovršne postupke nad imovinom tržnice, potražuju 25 milijuna kuna. Potraživanja prvog isplatnog reda, gdje se nalazi i tridesetak radnika, iznose 8,8 milijuna kuna. Oni u opisanim uvjetima teško da mogu očekivati da dobiju zaostale neto plaće i doprinose koje im duguje propala državna tvrtka.
Tijekom jučerašnjeg izvještajnog ročišta odbijeni su prijedlozi stečajnog upravitelja Edvina Šimunova da se hladnjače daju u najam tvrtki Slad d.o.o. iz Pakoštana u vlasništvu Branka Bungura. Bungur je za mjesečnu najamninu nudio 50.000 kuna plus PDV. Šimunov kao predlagatelj ponude smatrao je to dobrim rješenjem kako bi se osigurao novac za plaćanja računa HEP-u. Naime, kontinuirana opskrba električnom energijom je preduvjet da ne dođe do ekološkog incidenta curenjem plina amonijaka iz sustava.