Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Slavku Šari odgođeno suđenje na Županijskom sudu u Zadru

Autor: Suzana Bandić

14.06.2010. 22:00
Slavku Šari odgođeno suđenje na Županijskom sudu u Zadru

Foto: Vedran SITNICA



Zbog lošeg zdravstvenog stanja i uskočkog pritvora bivšem načelniku Općine Galovac Slavku Šari odgođeno je ročište na Županijskom sudu u Zadru gdje mu se sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti
Za danas zakazano ročište na Županijskom sudu u Zadru u postupku protiv Slavka Šare, donedavnog načelnika Općine Galovac gdje mu se sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti, odgođeno je zbog njegovih zdravstvenih problema, ali i uskočkog pritvora u kojemu se nalazi još od 21. svibnja ove godine. Kako doznajemo od njegova branitelja Branimira Zorice, Šare se još uvijek nalazi u zatvorskoj bolnici u zagrebačkoj Šimunskoj ulici te, iako je USKOK u međuvremenu ispitao svu osmoricu okrivljenika koji se zajedno s njim terete za udruživanje u počinjenju kaznenog djela, nema naznaka kada bi on mogao na slobodu.
Neslužbeno doznajemo kako su tijekom proteklog tjedna suokrivljenici ispitani o okolnostima oko sklapanja poslova s Općinom Galovac za izvođenje radova mimo javnog natječaja, odnosno temeljem Šarina potpisa. Osim toga, USKOK je “pročešljao” i sve sumnjive putne naloge i hotelske račune ukupno “teške” oko 70 tisuća kuna pa su se Šarini suokrivljenici morali očitovati i na te okolnosti.
USKOK-ovim istražnim nalogom Slavka Šaru se tereti zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava, dok se ostalu osmoricu zajedno s njim sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela. Riječ je o troje najbližih Šarinih suradnika u Općini te pet drugih osoba koje su povremeno obavljale mahom građevinske poslove za Općinu Galovac.
Nitko od njih, međutim nije uhićen, dok je Šare, odmah nakon što je USKOK izdao istražni nalog, odveden u Istražni centar Županijskog suda u Splitu. Iz revolta zbog uhićenja Šare je dao neopozivu ostavku na načelničko mjesto te je započeo štrajk glađu što je dodatno ugrozilo njegovo već narušeno zdravstveno stanje. Stoga je premješten u zagrebačku zatvorsku bolnicu u kojoj se i danas nalazi, premda je gladovanje prekinuo nakon sedam dana.