Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadrani uživali u zavodničkom plesu na šipci

Autor: Valentina Mlađen

14.06.2010. 22:00
Zadrani uživali u zavodničkom plesu na šipci

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održan pravi plesni spektakl. Plesni Studio I i njihove gošće iz Zagreba i Rijeke izveli su plesni “Showtime-Pole/Dance Show” kojim su se predstavili publici šarolikim plesovima, od plesa na šipci preko jazz dancea, pa do chair dancea.
Predstava je organizirana kako bi plesačice pokazale prijateljima i obitelji na čemu su marljivo radile kroz godinu, ali i kako bi se zadarska publika upoznala i s neobičnijim vrstama plesa od kojih se neki, kao ples na šipci, plešu samo u ovom plesnom studiju.
Točke koje su izvodile naizmjenično 22 plesačice, od kojih najmlađe imaju 18 godina, a najstarija oko 44, uvježbavali su otprilike od Nove godine. Unatoč težini plesa, osobito plesa na šipci, neke djevojke koje su nastupile treniraju tek oko dva mjeseca.
– Plesom se bavim čitav život, a otkad sam vidjela ples na šipci zaljubila sam se u njega jer je bio drugačiji i iziskuje mnogo truda. Poseban je po tome što je neobičan, to je akrobatski ples, a napredovanje je slično kao u školi, po stupnjevima i to je ono što ljude privlači ovom plesu, uspjeh zahvaljujući vlastitom trudu, rekla je voditeljica i instruktorica plesnog Studija I. Osim plesom na šipci publika je bila oduševljena i chair danceom u kojem su kombinirane koreografije kabaretskog i suvremenog plesa te jazz danceom, kombinacijom jazza i suvremenog plesa.
Ulaznica koju su posjetitelji kupili u kazalištu ujedno je poslužila i kao ulaznica za after party u Satiru. Dobra zabava nastavljena je uz atraktivne plesove koje su uz plesačice sada mogli iskušati svi koji su se osjetili dovoljno odvažnima da se zavrte na šipci.