Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ljeto s dobrom knjigom u ruci

14.06.2011. 22:00
Ljeto s dobrom  knjigom u ruci


Gradska knjižnica Zadar osmislila je još jednu zanimljivu aktivnost za svoje najmlađe korisnike. Svoj poznati projekt “Potraga za knjigom ljeta” odlučili su proširiti te su ga jučer u dvorištu knjižnice predstavili uz popratni program.
– Ljetno čitanje je najvažnije jer imate vremena čitati sve što niste stigli za vrijeme školske godine dok ste bili zaposleni lektirom, odmah je na početku programa najmlađe uputila djelatnica Gradske knjižnice Žozefina Žentil-Barić. Zatim je predstavila projekt.
Naime radi se o proširenom projektu “Potraga za knjigom ljeta”. Do sada su mladi korisnici dolazili u knjižnicu i predlagali i birali knjigu, a od sada će to moći raditi putem interneta preko posebnog bloga knjižnice. Na internetu će biti predloženo dvadeset knjiga za djecu od 8 do 12 godina i dvadeset knjiga za djecu od 12 do 15 godina i to sa slikom knjige, kratkim opisom i drugim zanimljivim materijalima vezanim uz knjigu. Zadatak mladih čitača bit će da pročitaju nekoliko knjiga i ostavljaju svoje komentare. Najmarljiviji će po završetku ljeta biti nagrađeni knjigama i drugim utješnim nagradama.
Nakon predstavljanja projekta zadarska spisateljica Mirjana Mrkela prezentirala je kroz mali performans djeci priču “Crni mačak” Edgara Allana Poea, a za kraj su nastupili članovi Odjela za suvremeni ples Glazbene škole Blagoje Bersa.