Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svjedoci optuženima dali alibi

14.06.2011. 22:00
Svjedoci optuženima dali alibi


– Luka je cijelu večer bio u kafiću. Ako je i izašao, to je bilo vrlo kratko. To sam poslijepodne od 13 sati, pa sve do iza ponoći bio tamo. Imao sam osobnih problema i Luka je veći dio večeri sjedio sa mnom i tješio me – rekao je svjedok Tomeljak


Saslušanjem četvorice svjedoka jučer je na  Županijskom sudu u Zadru  nastavljeno suđenje dvojici  prijatelja i poslovnih partnera  – Šimi Kamberu (27) i Luki  Šimičeviću (25) optuženima za  dilanje “trave”.
 U ulozi svjedoka jučer se  pojavio Tomislav Šimičević,  Lukin otac i Mladen Kamber  otac optuženog Šime te Nevio  Tomeljak i Ante Dijan, prijatelji Luke Šimičevića.
– Luka je cijelu večer tog 23.  siječnja bio u kafiću. Ako se i  udaljio, to je bilo vrlo kratko.  Znam, jer sam to poslijepodne  od 13 sati, pa sve do zatvaranja  kafića, odnosno do iza ponoći,  proboravio tamo. Imao sam  osobnih problema i Luka je  veći dio večeri sjedio sa mnom  i tješio me – rekao je svjedok  Tomeljak, dok je Dijan još napomenuo kako je kafić tu  večer bio pun jer je bila utakmica. I on je posvjedočio kako  je Šimičević 23. svibnja bio u  kafiću do zatvaranja s gotovo  stopostotnom sigurnošću, a  napomenuo je kako je vidio i  Kambera. Kako je Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja  Dijana Grancarić, prihvatilo  zahtijev Kamberova branitelja  Andreja Korljana za dodatnim  vještačenjima paketa s gotovo  dva kilograma marihuane, koju je policija prateći Kambera  u polju između Paljuva i Novigrada zaplijenila, jučerašnja  je rasprava odgođena za kraj  ovog mjeseca. Do sljedeće će  se rasprave pribaviti i ispis mobitela obojice optuženih kako  je to zatražio tužitelj Denis  Sokol.
Optužnicom se Kambera i  Šimičevića tereti su da su nabavili gotovo dva kilograma  marihuane koju su planirali  distribuirati na zadarskom  narko tržištu. Šime Kamber,  upao je u policijsku zasjedu 23.  siječnja ove godine u polju između Paljuva i Novigrada gdje  je skrivao “travu”, a Šimičević,  za kojega se pretpostavlja da je  “renault cliom” na to mjesto  dovezao Kambera pa vidjevši  policajce i pobjegao, “pao” je  sljedeće jutro u kafiću na Bilom brigu, koji je u njihovom  suvlasništvu.
Premetačinom stana, policija je Kamberu pronašla i  oduzela 600 kuna i mobitel,  dok je kod Šimičevića u stanu  pronađeno nešto više od 20  tisuća kuna za koje je jučer  njegov otac posvjedočio kako  je to dio zarade od kafića, a za  ukupno oko osam tisuća kuna,  rekao je kako su mu posudili  majka i brat te je Sudskom  vijeću priložio i isplatnice na  njihova imena izdane u bankama gdje imaju devizne  račune.
Obojica optuženih se nalaze  u pritvoru zadarskog Istražnog  centra.