Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Djed i unuk biciklom sletjeli u more

14.06.2012. 22:00
Djed i unuk biciklom sletjeli u more


Djed (62) i njegov dvogodišnji unuk jučer su ujutro oko 10 sati završili u moru kod Jazina. Djed je unučića vozio u sjedalici na biciklu, a na neplanirano kupanje otišli su nakon što ih je vratima automobila odgurala nepažljiva 54-godišnjakinja koja je sa suvozačkog mjesta iz parkiranog automobila krenula van.
Vidjevši što je svojim nepromišljenim činom prouzročila, žena i njezin pet godina stariji suprug izvukli su dijete i djeda iz mora te im pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Dječak je zadržan na promatranju na Odjelu pedijatrije u OB Zadar, dok je djed-biciklist pušten kući nakon što su liječnici utvrdili da nije ozlijeđen.
Policijskim očevidom na Obali kralja Tomislava utvrđeno je kako se nesvakidašnja prometna nezgoda dogodila u 9.45 sati kada je biciklist s desne strane zaobilazio parkirano vozilo, te da ju je prouzročila 54-godišnja Zadranka koja je zaradila prekršajnu prijavu. Ova neobična nezgoda još je jednom skrenula pozornost na činjenicu da grad Zadar, iako pogodan za vožnju bicikla zbog svog položaja, nema niti metra staze za bicikliste, barem kada je riječ o gradskim prometnicama.