Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Primjedbe na aerodrom u Stankovcima

14.06.2012. 22:00
Primjedbe na aerodrom u Stankovcima


U Hrvatskim vodama imali su primjedbu na studiju utjecaja na okoliš budućeg stankovačkog aerodroma te traže da se adekvatnije riješi problem slivnih voda s piste. Prema stručnjacima iz Hrvatskih voda sve slivne vode trebaju proći kroz separator te se tek pročišćene puštati u okoliš odakle podzemnim kanalima mogu doći čak do Vranskog jezere.
– Izrađivač studije uvažit će ove primjedbe. Svima nama je u interesu da sve bude napravljeno korektno jer nitko ne želi razvoj na štetu okoliša, kaže načelnik Općine Stankovci Željko Baradić i najavljuje kako će studija utjecaja na okoliš biti gotova za mjesec dana te nakon toga biti javno izložena u općinskim prostorijama.
Prema planu aerodrom bi se trebao nalaziti na površini od sto hektara jugozapadno od Stankovaca, dužina piste bila bi 1.400 metara, a širina dvadeset i tri metra. Investitor Josip Crnčević očekuje kako će se na aerodrom zaposliti 500 ljudi, na njega će moći slijetati privatni avioni, mlažnjaci, čarter avioni do sedamdeset putnika.
Aerodrom bi bio servis za avione s cijelog prostora jugoistočne Europe i marina za vlasnike aviona iz zemalja sjeverne Europe gdje je tijekom zime zbog ekstremnih uvjeta praktično nemoguće letjeti.