Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U druženju s djecom i mi ponovno postajemo djeca

14.06.2012. 22:00
U druženju s djecom i mi ponovno postajemo djeca


I ove godine Dječja sportska škola “Loptica” odradila je svoj završni svečani trening i to već devetu godinu zaredom koliko ova škola zapravo i postoji. Mali sportaši koji na jesen odlaze u školu pokazali su svojim roditeljima jedan mali dio od sportova koje su naučili i uvježbali u “Loptici” tijekom protekle godine.
Marinko Miočić, vlasnik i trener u Loptici nije skrivao zadovoljstvo postignutim rezultatima ovogodišnjih polaznika “Loptice”.
– Kako je suradnja s roditeljima iznimno važna u odgoju naše djece kao i svake godine pozvali smo roditelje da sudjeluju u svečanom treningu. Roditelji su po želji isprobavali dva sporta, atletiku, nogomet, te “vratolomije” u adrenalinskom parku u novootvorenom parku u Loptici. Ove godine možemo se pohvaliti velikim napretkom u radu s našom djecom. Uz redovite seminare koje polazimo u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, naši kineziolozi su ove godine još više naučili o radu s djecom predškolske dobi koja su jako osjetljiva upravo u tom razdoblju svog života. Uz već poznate trenere Ivana Karavidu, Josipa Dadića, Anu Miočić i mene, educirali su se i treneri Lidija Lacić I Leon Mazić, istaknuo je Miočić.
Ove godine u organizaciji sportskog programa i edukaciji sudjelovali su i pedagoginja, odgajatelji te odgajatelji pripravnici s obzirom na novootvoreni Dječji vrtić “Loptica”.
U protekloj godini okviri postojećeg programa maksimalno su se prilagodili dječjim željama i njihovim individualnim sposobnostima, što je jedan od noviteta uvedenih u program škole, a vezan je i uz otvaranje postojećeg istoimenog dječjeg vrtića koji egzistira u prostorijama škole. Mjerenja koja su obavljana na početku i u sredini te na kraju godine, a pogotovo u lipnju pokazala su najbolje rezultate u proteklih 10 godina, kazao je Miočić što je po njemu pokazatelj koliko su ove godine uspjeli maksimalno i nenametljivo približiti sportske aktivnosti djeci te na najvišu razinu podići dječje vještine u 16 sportova i 80 igara koje su osmišljene u njihovom programu.
– Od noviteta ove godine posebno bih istaknuo adrenalinski park, umjetnu travu te uz već poznate igre još šest novoosmišljenih igara od strane naših kineziologa i kolega iz Zagreba. Moram naglasiti kako smo i ovu devetu godinu zaredom uvijek iznova, kao i prvu godine kada smo započeli s projektom “Loptica”, presretni zbog djece koja treniraju s nama, a u koju se i mi pretvorimo kada smo s njima, zaključio je Miočić.