Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izložba fotografija i ratni put Otočkog bataljuna

Autor: Siniša Klarica

14.06.2013. 22:00
Izložba fotografija i ratni put Otočkog bataljuna

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Udruga veterana Hrvatske ratne mornarice – Otočki bataljun, jučer je organizirala Dan otvorenih vrata svoje udruge. Kako nam je rekao ratni zapovjednik Otočkog bataljuna Joško Pulja, riječ je o obvezi koju je propisala Vlada RH, a kojom sve udruge u RH, od 14. do 16. lipnja otvaraju vrata građanima. U tom vremenu, građani mogu posjetiti udruge i zatražiti sve informacije o njihovom djelovanju.
– Mi smo braniteljska udruga koja je za građane pripremila izložbu ratnih fotografija uz prezentaciju ratnog puta postrojbe od Zadarkog, Velebitskog do Južnog bojišta. Također, građane obavještavamo na koji način pomažemo hrvatskim braniteljima, napose u ostvarivanju prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima. Posebno aktualna su danas pitanja u svezi komunalne naknade i popusta koje ostvaruju hrvatski branitelji, dodao je Joško Pulja.
Pulja naglašava da je Otočki bataljun bila udruga koja je nekad bila podružnica Udruge HRM-a, ali da su odnedavno samostalna braniteljska udruga. Udruga je nedavno tiskala i vlastite članske iskanice, a članovima će svaki dan od 13 do 14 sati biti na raspolaganju tajnica udruge.