Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bepa Filipija samo zlato vodi u Rio

14.06.2016. 22:00
Bepa Filipija  samo zlato  vodi u Rio


Mala delegacija Hrvatskog boksačkog saveza u kojoj je i Zadranin i Josip Bepo Filipi (-91 kg) otputovala je u Bakuu, glavni grad Azerbajdžana, gdje će se kroz svjetske kvalifikacije pokušati izboriti za mjesto na Olimpijskim igrama u Brazilu. Baku je ponovo glavna boksačka destinacija u koju će sljedećih dana stići čak 469 boksača iz 105 zemalja svijeta. Filipiju je Baku ostao u lijepom sjećanju budući da je u tom gradu lani osvojio brončanu medalju na prvim Europskim igrama. Da bi se pridružio Hrvoju Sepu i Filipu Hrgoviću, koji su se već kvalificirali na Olimpijske igre, Filipi mora osvojiti zlato na ovim kvalifikacijama.
– Dat ću sve od sebe i u cilju mi je samo pobjeda. Arkada je u redu i u Bakuu sam već kao doma – kaže Filipi, kojeg je na put ispratio stariji brat Šime, koji je i predsjednik BK Zlatna rukavica:
– Nema kalkulacija, mora pobijedit – dometnuo je Šime.
Uz Filipija od hrvatskih predstavnika na kvalifikacijama će nastupiti Stipan Prtenjača (-60 kg) i Sanjin Pol Vrgoč (-69 kg). Boksačima će se u Azerbajdžanu pridružiti trener Hasan Yousef koji stiže izravno iz Rusije s Europskog prvenstva, kao i Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a.