Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čačić: Želimo i juniore u Prvoj HNL

14.06.2017. 22:00
Čačić: Želimo i juniore u Prvoj HNL


Četiri selekcije Nogometnog kluba Zadar koje su se natjecale izvan lokalnih okvira završile su s ovogodišnjim nastupima. Nakon vrlo lošeg prvog dijela sezone odličan drugi dio imali su pioniri i kadeti u Prvoj HNL koji su u ukupnom zbroju bodova završili na 14. mjestu u konkurenciji 16 sastava. Tako su izborili prvoligaški ostanak koji se na polusezoni činio nemogućom misijom.
– Prošlo ljeto značajan broj pionira, a posebno kadeta napustio je klub i otišao u druge sredine. Tako nam je ponovno dogodilo da smo momčadi slagali kada je sezona već počela jer u pripremnom periodu zbog toliko odlazaka to nije bilo moguće. Takva situacija osjetila i na rezultatima pa smo nakon jesenskog dijela bili posljednji – kaže Damir Čačić, trener kadeta Zadra i voditelj klupske škole nogometa. No, na proljeće su i pioniri i kadeti počeli osvajati bodove te su u konačnici prestigli HAŠK i Hrvatski dragovoljac.
– Nije fraza kazati da smo s obzirom na sve okolnosti ostankom u Prvoj HNL napravili veliku stvar. Ne znamo što nas čeka u budućnosti, ali nastavili smo kontinuitet među prvoligašima koji traje više od deset godina.
Juniori su lani bili posljednji u Prvoj HNL pa su ispali u ligu Središta Splita u kojoj nastupaju dalmatinski klubovi te su igrali u paru s mlađim kadetima. Mlađi pioniri su osvojili četvrto, a juniori peto mjesto. Najbolji strijelac u momčadi mlađi pionira bio je Roko Peroš koji je postigao 15 golova. Ante Gagula zabio je deset, Ivan Kevrić osam, a Ilija Barić sedam golova. Za juniore po osam put u strijelce su se upisali Toni Grgić i Roko Žilić dok su Roko Jurić i Luka Zdrilić postigli pet golova.
– Mlađi kadeti su imali vrlo uspješnu, a juniori bi bili i bolji da dio najboljih igrača nije prebačen u prvi sastav. Dugoročno, cilj je juniore vratiti u Prvu HNL – zaključio je Čačić.