Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prečanka Laura među deset najljepših žena svijeta

Autor: Z L

14.07.2008. 22:00
Prečanka Laura među deset  najljepših žena svijeta

Foto: AP



Kladionice, forumaši i blogeri i ovog su puta bili u pravu. Naime, njihova je favoritkinja, Miss Venezuele Dayana Mendoza, prekjučer okrunjena titulom nove Miss Universe. Prva je pratilja Taliana Vargas iz Kolumbije, dok je drugom pratiljom proglašena Marianne Cruz Gonzalez iz Dominikanske Republike. Na pedeset i sedmom izboru Miss Universe, održanom u vijetnamskom ljetovalištu Nha Trang, sreća se osmjehnula i predstavnici El Salvadora Rebeci Moreno, koja je dobila nagradu Miss Congeniality Universe, te natjecateljici iz Tajlanda Gavintri Photijak, koja se može pohvaliti najljepšom haljinom inspiriranom nacionalnim obilježjima.
Novopečena misica Dayana Mendoza ima dvadeset i dvije godine, želja joj je postati dizajnericom interijera, a zanimaju je i fotografija i marketing. Medije je pak posebno zaintrigirao podatak da je prošle godine u rodnoj Venezueli bila žrtvom otmice.
– To je nešto što se događa u mojoj zemlji. Ne morate čak niti imati novac da biste bili oteti. Zbog toga želim podignuti glas i reći svijetu da nasilje nije odgovor – na tiskovnoj konferenciji održanoj nakon izbora izjavila je nova Miss Universe dodavši kako idućih godinu dana namjerava putovati svijetom baveći se humanitarnim pitanjima. Na pitanje kako se osjećala tijekom natjecanja i koji je njezin sljedeći korak, zelenooka je brineta odgovorila da se prije početka izbora više puta pomolila te da će “sada otići kući i izuti cipele”. Inače, za mjesto nasljednice Japanke Riyo Mori borilo se osamdeset djevojaka, među kojima i dvije Hrvatice – Miss Australije Laura Dundovic, porijeklom iz Preka, koja je ušla u prvih deset, i naša Snježana Lončarević, koja nije uspjela ući u drugi krug natjecanja. Po prvi put u izboru za Miss Universe svijeta sudjelovala je i predstavnica Kosova.