Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U tri dana nasamarene dvije trgovkinje

Autor: Suzana Bandić

14.07.2009. 22:00
U tri dana nasamarene dvije trgovkinje


Trgovkinji u Zadru nepoznati je par prodao set skalpela za iznos od deset tisuća kuna uvjerivši je da su profesionalni, a djelatnicu kioska Tisak u Privlaci kupujući cigarete prevarant je “izmanipulirao” da mu vrati i 500 kuna i ostatak
Zadarska policija još uvijek traga za nepoznatim muškarcem i ženom, koji su u prošli petak prevarili 57-godišnju djelatnicu iz jedne zadarske trgovine Pod bedemom za iznos od deset tisuća kuna.
Prevarena trgovkinja slučaj je prijavila policiji u utorak ujutro. Ispričala je kako joj je u petak poslijepodne u trgovinu u kojoj radi najprije ušla nepoznata žena te joj ponudila da od nje kupi profesionalne skalpele. Samo nekoliko trenutaka nakon nje u trgovinu je ušao i trgovkinji nepoznati muškarac, koji je odmah pokazao interes za skalpele. Predstavio se kao farmaceut i procijenio set skalpela na deset tisuća kuna, ustvrdivši kako je riječ o profesionalnim skalpelima, a zatim je trgovkinju nagovorio je da ih kupi. Ona je nasjela na njegovu priču jer joj je rekao da skalpele zadrži, a da će se on vratiti kasnije i od nje ih otkupiti za puni iznos. Protiv prevarantskog dvojca podnesena je kaznena prijava zbog prijevare.
Ovaj slučaj neodoljivo podsjeća na već dobro poznate prijevare s pronađenim “zlatnim” lančićem, ali iznos je znatno veći.
Druga prijevara, a također na već dobro uigrani način, dogodila se u utorak oko 11.40 sati u Privlaci. Tamo je, naime, nepoznati muškarac prevario djelatnicu tiskovog kioska za iznos od 500 kuna.
Prevarant je od nje zatražio cigarete za koje joj je dao novčanicu od 500 kuna, a kada mu je ona dala ostatak novca i tražene cigarete, rekao joj je da ima sitan novac i zatražio natrag “svoju” novčanicu od 500 kuna. Djelatnica je to i učinila, nakon čega je muškarac otišao u nepoznatom pravcu. Na kraju smjene brojeći utržak trgovkinja je shvatila da joj nedostaje 500 kuna, koje je zapravo muškarcu vratila nakon što mu je već dala cigarete i izvratila ostatak do 500 kuna.
– S obzirom da se tijekom ljetnih mjeseci broj kaznenih djela prijevara redovito znatno povećava, upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične pokušaje prodaje raznih proizvoda, ponajviše od osoba koje same na ulici prodaju robu. Isto tako upozoravamo sve osobe koje posluju novcem na dodatni oprez kako bi se izbjegle ovakve prijevare ili stavljanje u opticaj krivotvorenog novca. Također pozivamo građane da svaki takav događaj u najkraćem roku prijave policiji – izvjestili su iz PU zadarske.