Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Gospića smo trebali i prije dovesti

Autor: Šime Ćurko

14.07.2010. 22:00
Gospića smo trebali i prije dovesti

Foto: Vedran SITNICA



Nema mnogo takvih napadača koji dominiraju snagom, a uz to imaju tehniku i brzinu – smatra Terkeš
Marko Gospić nema pravo nastupa u prvom kolu na gostovanju u Varaždinu. Bit će to veliki hendikep za prvoligaša sa Stanova jer, slaže se i Želimir Terkeš, Gospić se potvrdio kao pravo pojačanje. Makar kada je riječ o izvedbama na prijateljskim utakmicama.
– Šteta što Gospić nije ranije došao u Zadar, a cijelo vrijeme nam je bio tako blizu, u Raštanima. Nema mnogo takvih napadača koji dominiraju snagom, a uz to imaju tehniku i brzinu – kaže Terkeš o svom kolegi u napadu koji bi ga mogao izgurati iz prve momčadi. Dalibor Zebić na pripremama je u napadu najviše prilike davao Gospiću i Ivanu Santiniju, a Terkeša je preselio na klupu. Zebićevo je objašnjenje takve odluke da je Terkeš stalno “na izlaznim vratima”. S druge strane, Zebić je kapetansku traku odlučio nakon Jakova Suraća povjeriti upravo Terkešu.
– O mom se odlasku govori već više od dvije godine, pa sam i dalje u Zadru. Ne znam što bih drugo rekao o tome osim da sam igrač Zadra i da o odlasku u neki drugi klub ne znam ništa. Stoga to o izlaznim vratima ne bih posebno komentirao. Biti kapetan jedne momčadi je čast svakom igraču, tako i meni.
Terkeš je preskočio početne trening utakmice u kojima je Zebić suprotstavio dvije klupske selekcije, a nakon toga izostanaka više nije bilo.
– Odradio sam gotovo sve treninge i spreman sam za novu sezonu. Koliko ću igrati, ne znam, no ja sam više puta rekao da u Zadru prihvaćam sve, a to znači i sjedenje na klupi.
Zadar bi u nekim varijantama mogao igrati i samo s jednim napadačem.
– Uigravamo i tu kombinaciju, a Zebić će na kraju odlučiti kako ćemo u kojoj utakmici igrati. Gospić i Santini su slični igrači, dominantni u igri glavom i mogu vrlo dobro zagraditi loptu. Lani smo proljeće počeli Santini i ja, igrali smo dobro u početku, ali smo kasnije pali kao i cijela momčad.
Kada je riječ o osobnom učinku Terkeš nema velikih očekivanja od nove sezone.
– Moji golovi me nikad nisu posebno zanimali, uvijek sam se nastojao podrediti momčadi i onome što od mene suigrači očekuju. Nekad sam u tome uspio, nekad nisam. U sezoni 2007./08., kada sam bio prvi strijelac lige, mnogo se toga poklopilo. Uvijek je to tako, pojedinca izbacuje momčad i zato je najviše kako ćemo izgledati kao momčad. Ako bude pravi bit će i dobrih učinaka pojedinaca.