Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stalo se na arhitektonsko – urbanističkom rješenju

Autor: Ante Rogić

14.07.2010. 22:00
Stalo se na arhitektonsko – urbanističkom rješenju


U Rektoratu Sveučilišta u Zadru u utorak je održan prvi sastanak Počasnog odbora za izgradnju nove zgrade Sveučilišne knjižnice. Zadaća Odbora je da prati poslove pripreme za izgradnju i preseljenje Sveučilišne knjižnice, Znanstvene knjižnice i knjižnice Zadarske nadbiskupije.
Na sastanku su sudjelovali: prof. dr. sc. Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Srećko Jelušić, prorektor za međuinstitucionalnu i međunarodnu suradnju, knjižnicu i izdavaštvo, dr.sc. Đani Bunja, zamjenik župana Zadarske županije, Zvonimir Vrančić, dr. med., gradonačelnik Grada Zadra, mons. Milivoj Bolobanić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije, Nives Kozulić, dipl. ing. arh., ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije te Hrvoje Njirić, dipl. ing. arh., predstavnik autora izabranog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zgrade Sveučilišne knjižnice.
Članovi Odbora su obavješteni o pripremama za projektiranje i o stupnju završetka urbanističkog plana uređenja Novog kampusa te o pregovorima s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa o financiranju projektiranja i pripremama za moguće privatno-javno partnerstvo za izgradnju Novog kampusa.
Na putu izgradnje nove Sveučilišne knjižnice stalo se na arhitektonsko-urbanističkom rješenja za koji je natječaj proveden prije godinu dana. Novac pobjednicima natječaja isplaćen je pola godine nakon što je natječaj proveden, tako da se nije ni krenulo u nove korake. Nedavnim boravkom ministra Fuchsa u Zadru i signalizacijom s njegove strane za podizanjem kredita, koji bi, među ostalim bio namijenjen i izgradnji knjižnice, kreće se dalje s planovima.