Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bit ćemo bolji nego lani

14.07.2011. 22:00
Bit ćemo bolji nego lani


Posebno je bilo važno pojačati konkurenciju u napadu jer smo ostali samo na Ivanu Santiniju. Sada se Antonio Mršić može vratiti na svoju pravu poziciju u veznom redu


Antonijo  Ježina ili Tomo Gluić.  Tomo Gluić ili Antonijo Ježina. Dalibor  Zebić je, čini se,  odlučio. U sezonu bi kao prvi  vratar, a to ne znači ništa  drugo nego da će sigurno na  golu u prvom kolu protiv  Lučkog, biti Ježina. Na tri  pripremne utakmice u Sloveniji Ježina i Gluić branili su  po jednom poluvrijeme, no u  posljednjem dvoboju protiv  ruskog Anžija cijelu utakmicu na golu je bio Ježina.
– Ne znam tko će braniti  protiv Lučkog. Vjerojatno  onaj tko sutra bude na golu u  Sinju protiv Junaka – kaže  Ježina, inače Gluićev cimer  na pripremama i gostovanjima. Dakle, konkurencija postoji, ali napetosti očito – nema.
– Gluić i ja smo u prvom  redu prijatelji i cimeri. Prošla  je sezona pokazala i da smo  se dobro nadopunjavali na  terenu. Na nekim utakmicama on je jako dobro branio, na nekim drugima sam  ja imao svojih dobrih trenutaka. Lako je za nas  dvojicu, onaj tko brani  uvijek ima podršku  onoga tko je na klupi.
Dalibor Zebić kaže  da je od Ježine više očekivao  prošle sezone.
– I ja sam više očekivao od  drugog dijela sezone. Imao  sam dva peha zbog kojih sam  pao u formi. Najprije sam  prvi dio sezone branio jako  dobro, a onda sam propustio  posljednja tri kola zbog ugriza psa. Mjesec i pol dana  nisam mogao trenirati i to je  ostavilo traga. U prvom kolu  proljeća u Vinkovcima protiv  Cibalije bilo je odlično, no  nakon toga su počeli problemi. Nisam najbolje branio  protiv Hajduka, dobio sam i  upalu rožnice zbog čega me  nije bilo tri tjedna, a kada  sam se vratio uglavnom sam  bio na klupi. Tomo je branio  jako dobro, posebno ključne  domaće utakmice protiv Intera i Hrvatskog dragovoljca.
U novoj sezoni ključne će  biti sve utakmice. Čak pet  momčadi bi trebalo preseliti  u Drugu ligu.
– Mi bismo svi potpisali  ponavljanje rezultata od  prošle sezone kada smo osvojili deseto mjesto. Iako ni  lani nismo imali sezonu kakvu stalno najavljujemo, a to  znači izbjegavanje borbe za  ostanak, ipak je činjenica da  smo stalno bili iznad posljednja tri mjesta, odnosno  držali smo se iznad zone ispadanja. Nažalost, nismo uspjeli povezati nekoliko pobjeda s kojima bismo i mi i  navijači mogli biti mirniji  pred završnicu sezone. Bilo  bi mnogo lakše da nam se  pobjeda protiv Rijeke, koju  smo ostvarili u zadnjem kolu  na Kantridi, dogodila malo  ranije.
Zadru su, kao i mnogo  sezona ranije, zapravo nedostajali bodovi s gostovanja.
– Tako je ispalo. Kod kuće  smo osvojili dosta toga, iako  je bilo i nekih propusta.  Međutim, gostovanja su nam  bila i ostala veliki problem.  Ove sezone moramo popraviti igru i pristup na gostujućim utakmicama. Ako taj  dio riješimo, a zadržimo ono  što smo imali na Stanovima,  moglo bi biti jako dobro.
Ježina ne dvoji, Zadar je  kvalitetniji nego prošle sezone.
– Iako su nam otišli neki  igrači iz prvih 11, zamjene  koje smo doveli garancija su  da ćemo biti i bolji nego lani.  Posebno je bilo važno pojačati konkurenciju u napadu jer smo ostali samo na  Ivanu Santiniju. Sada se Antonio Mršić može vratiti na  svoju pravu poziciju u veznom redu.
 


Lučko objavilo popis




Na službenim internet stranicama Lučkog, s kojim Zadar igra u 1. kolu, objavljen je popis igrača za novu sezonu.
Vratari: Kovačić, Dumenčić i Kobetić; obrana: Palčić, Andre Silva, Buden, Rendulić, Burić, Hovorka, Rogač, Žižić; vezni red: Blagojević, Mehmedagić, Petrak, Koštić, Šarić, Hojski, Ivanković, Parlov; napadači: Rak, Fuček, Novak, Zulim, Posinković, Hudorović, Jeleč, Barišić. Ukupno 27 igrača, od kojih su 15 pod profesionalnim ugovorom, 1 stipendijski, 2 na posudbi i 9 amatera. Još nije riješen status Elvisa Sarića (21), čiji je matični klub trećeligaš GOŠK iz Dubrovnika, dok je Marin Zulim, kojeg je prošlo proljeće Hajduk posudio Zadru, dobio poziv za nastup u reprezantaciji U-20 na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji. Svakako, najpoznatije ime u redovima Lučkog je Krunoslav Rendulić (1973.) koji je u Prvoj HNL igrao za niz klubova, između ostalih i za Hajduk.


Protiv Lučkog 22. srpnja


Utakmica Lučkog i Zadra umjesto 23. igrat će se 22. srpnja u  20 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Tako je objavljeno na službenim internet  stranicama Udruge Prve HNL.  Dvoboj 2. kola između Zadra i  Hajduka na Stanovima je na rasporedu u nedjelju 31. srpnja u 20  sati, s tim da postoji mogućnost  promjene satnice. Naime, još ne  se zna što će biti s televizijskim  prijenosima Prve HNL. Bude li  Varaždin tada i dalje u kvalifikacijama za Europsku ligu moguće je da ni u 3. kolu, kada  gostuje u Varaždinu, Zadar neće  igrati u subotu. Naime, klubovi  koji europske utakmice igraju  četvrtkom nastupe u domaćoj ligi  mogu pomaknuti za nedjelju.