Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Festival koji otvora vrata nekim novim zvijezdama

14.07.2011. 22:00
Festival koji otvora vrata  nekim novim zvijezdama


Kukljica će 27. i 28.  srpnja biti domaćin Zadarskog  festivala zabavne glazbe koji će  se održati na terasi TN Zelena  punta.
Tijekom prve i druge festivalske večeri na festivalu će  nastupiti Igor Cukrov, Lidija  Bačić, Mladen Burnać, Klapa  Sol, Dalibor Prochazka, Igor  Brešan, Tatiana Banđen, Allen  Barić i Dinea Petković, Emil  Šprljan, klapa Leut, Umberto  Piasevoli, Luisa, Miro Boem,  Ante Brzić feat Free Way, Mijo  Matić, Giovanni Jakovac, Amir  Kazić Leo, Blanka, Suzana  Reljić, Marina Dalmatina,  X-large, Nikol Bulat, Ivan  Dražović, Dario Jerković, Robert Čolina, Barbara, Mihovil  Modrinić Mazija, Nenad Kumrić Charlie, Josip Čačić, Tea  Vidaić, klapa Donat, Boris Erceg i klapa Mirakul, Marko Babić, Branimir Mamić, Željko  Toth, Beata band, Dora Bačić,  Adnan Ahmić-Adonis, Otkazani let, Vlaho Kordić, Nina Petković, Ivana Brkašić i Matija  Katanić.
– Na festival se prijavilo  osamdesetak izvođača od kojih  je izabrano njih 43, govori nam  Mile Kršlović, glazbeni izvršni  producent Zadarskog festivala.
– Prve večeri nadahnute Dalmacijom, nastupit će 20 izvođača. Druga večer odisat će  pop rockom i nastupit će 23  izvođača. Zadovoljni smo kvalitetom pjesama i glazbenika,  kazuje Kršlović dodajući da je  najvažnije da festival otvori vrata novim i nepoznatim pjevačima, kantautorima i skladateljima. Gradska televizija Zadar će snimati obje večeri s  ciljem izdavanja festivalskog  DVD-a i CD-a.
– Mnogi zaboravljaju kako su  Gibonni, Jole, Petar Grašo i  Giuliano svoje prve korake napravili upravo na Zadar festu.  Neka zvučna imena hrvatske  estrade odbila su sudjelovanje  na festivalu nakon što su doznali da se ove godine održava u  malom turističkom mjestu na  otoku Ugljanu iako bi nastupili  da se festival održava na Trgu  Pet bunara ili na Forumu.
Organizatori ističu da nastup  poznatih imena ne određuje  glazbenu kvalitetu festivala, a  neki od renomiranih izvođača  koji nisu stigli završiti ili snimiti  svoje skladbe nisu bili u mogućnosti prijaviti se za sudjelovanje na festivalu u Kukljici.
Vesna Benić, suorganizatorica i voditeljica ovogodišnjeg  festivala zabavne glazbe, ističe  činjenicu da je festival bez obzira na promjenu mjesta  održavanja zadržao svoju koncepciju.
– Možda će se sljedeće godine festival održati u Jazinama, na Višnjiku ili Trgu Pet  bunara, to još uvijek ne znamo.  Iako se ovogodišnji festival  idržava na novoj i do sada neviđenoj lokaciji, to nije razlog  da se ne održi, već upravo suprotno. Kao što smo ranije istaknuli, festival se zbog unaprijed rezerviranih termina ne  održava na nekoj gradskoj lokaciji, ističe Benić.
S obzirom na recesiju, primijećen je slabiji odaziv sponzora.
– Normalno je da ovakav jedan projekt iziskuje i veća sredstva. Raspolažemo ograničenim sredstvima tako da festival organiziramo u skromnijoj  produkciji, ali s kvalitetnijim  odabirom skladbi želimo zadržati njegov glazbeni nivo, dodaje Kršlović.
Ulaznice po cijeni od 40 kuna  u pretprodaji se mogu kupiti u  turističkim zajednicama u Kukljici, Kalima i Preku, u turističkoj agenciji u Domu na  žalu i putničkoj agenciji Aquarius. Na dan održavanja festivala cijena ulaznice iznosit će  50 kuna.


Grand prix grupi Magazin


Grupa Magazin je na prošlogodišnjem festivalu nastupila s  pjesmom “Kemija” koja je u protekloj godini bila uvjerljivo najizvođenija pjesma festivala oborivši brojne rekorde slušanosti u  Hrvatskoj. Tim povodom grupi  Magazin i njihovoj pjevačici Andrei Šušnjari biti će dodijeljen  Grand prix.




Bogat show program festivala


Prve večeri festivala održat će se show program gdje će nastupiti plesna  skupina TIM iz Preka. Iste večeri moći će se vidjeti i modna revija ekološki  proizvedenih torbi i šešira u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Drobnica  iz Preka. Maja Blagdan i Plesni studio “I” nastupit će u show programu druge  festivalske večeri.