Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Policija traga za opasnim i naoružanim Stevom Amićem

14.07.2011. 22:00
Policija traga za opasnim i  naoružanim Stevom Amićem


Slobodan Amić (32) osumnjičen je za pokušaj ubojstva Jure Gulana sjekirom te nanošenje teških ozljeda, zbog čega je zadržan u pritvoru. Njegovi pomagači Pero Kukić (27) i Milan Đurđević (29) koji su palicama tukli Gulana, pušteni su na slobodu


Nakon dovršenog  kriminalističkog istraživanja  vezanog uz slučaj brutalnog  premlaćivanja 32-godišnjeg  Galovčanina Jure Gulana na  cesti u Gorici, jer je pretekao  kombi daruvarskih registracija,  policija je jučer kazneno prijavila četvoricu muškaraca.  Trojica napadača još su u utorak nevečer uhićena, dok četvrti, najstariji među njima, još  uvijek uspješno izmiče zadarskim plavcima.
– Policijski službenici II. policijske postaje Zadar u srijedu  su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca s područja Pakraca u dobi  od 32, 29 i 27 godina, koje se  sumnjiči da su zajedno sa  42-godišnjakom, a koji je u bijegu, u ponedjeljak u Gorici  fizički napali i teško ozlijedili  32-godišnjaka iz Galovca – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije dodavši da se 32-godišnjaka sumnjiči za pokušaj ubojstva Jure  Gulana, ali i nanošenje teških  tjelesnih ozljeda zajedno s ostalom trojicom.
Neslužbeno doznajemo da je  riječ o pripadnicima romske  nacionalne manjine i starim  policijskim znancima Stevi  Amiću (42) koji je u bijegu,  Slobodanu Amiću (32), Peri  Kukiću (27) i Milanu  Đurđeviću (29). Trojica potonjih jučer su privedena dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru na saslušanje, nakon čega su dvojica  mlađih muškaraca puštena,  dok je najstarijem od njih, Slobodanu Amiću, određen jednomjesečni pritvor. On je naime, osim za nanošenje teških  ozljeda  osumnjičen i za pokušaj  ubojstva Jure Gulana na kojega  je, naočigled njegove godinu  dana starije sestre, trudne supruge i četverogodišnjih blizanki, nasrnuo sjekirom. Gulan  mu je u sukobu uspio uhvatiti i  zadržati ruku te tako ublažiti  udarac u glavu, koji je bez sumnje mogao završiti kobno. To,  naime, pokazuju liječnički nalazi kojima su Gulanu utvrđene  brojne ozljede po cijelom tijelu,  hematom ispod oka te prijelomi ruke na nekoliko mjesta, a  ozljeda bi zasigurno bilo i više  da se napadači nisu dali u bijeg  kada su stanari okolnih kuća,  čuvši vrisku i zapomaganje njegove djece i supruge, priskočili  mu u pomoć. Kukić, Đurđević i  Slobodan Amić sutradan su  pronađeni u zaleđu Biograda,  dok je četvrti, Stevo Amić, uspio pobjeći, a to mu nije prvi  put. Njegovo se ime u medijima  posljednji put spominjalo prije  četiri godine kada je također  bježao policiji, ali tada zagrebačkoj.
Mediji su javljali da se traga  za naoružanim i opasnim bjeguncem osumnjičenim za pucnjavu na policijsku ophodnju u  Dugom Selu, a koji je u siječnju  iste godine uspio i pobjeći iz  osječkog zatvora.
I tada su mu kompanjoni bili  Pero Kukić i Slobodan Amić te  maloljetni S. H., a sva trojica  bila su uhvaćena u operaciji  koja je trajala dva dana na području Velike Gorice. Za svima  njima u to su vrijeme bile raspisane tjeralice, a Stevo Amić  iza sebe ima po nekoliko kaznenih prijava u gotovo svim  većim gradovima Hrvatske.