Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Provalnik iz stana odnio 20 tisuća kuna vrijednosti u zlatu i novcu

14.07.2011. 22:00
Provalnik iz stana odnio 20 tisuća kuna  vrijednosti u zlatu i novcu


Zadarska policija traga za nepoznatim drznikom koji  je u srijedu tijekom dana provalio u stan 75-godišnje Zadranke na  Bilom brigu te joj pokrao ušteđevinu i zlatninu, ukupne vrijednosti procijenjene oko 20 tisuća kuna. Policijskim očevidom  utvrđeno je kako je još uvijek nepoznati lopov pokušao provaliti  i u dva susjedna stana, a najvjerojatnije i u stan 70-godišnjaka u  istoj ulici gdje je provaljeno u noći s utorka na srijedu. Starac je  ostao bez zlatnog nakita vrijednog oko četiri tisuće kuna. Policija  je protiv nepoznatih drznika podnijela kaznene prijave.
Lopovi vrebaju
Da su turističke krađe, kada dugoprstići vrebaju  turiste, dosegle svoj vrhunac, pokazuje slučaj mađarskog  državljanina koji je u srijedu ostao bez ruksaka. Njemu je, naime,  dok je hodao nogostupom u Ulici Krešimira Ćosića, nepoznati  kradljivac skuterom prišao iza leđa te mu, prolazeći pokraj njega,  s ramena otrgnuo ruksak. Mađar je u ruksaku imao mobitel  marke HTC Desire HD i digitalni fotoaparat u vrijednosti od oko  4.600 kuna. Za počiniteljem se traga.
Lažna socijalna radnica starcu odnijela 11  tisuća kuna
Viranin (87) zadarskoj je policiji u srijedu prijavio  nepoznatu mlađu žensku osobu zbog prijevare. Žena mu je,  naime, pokucala na vrata nakon čega mu je, predstavivši se kao  djelatnica mirovinskog osiguranja na prijevaru odnijela 11 tisuća  kuna. Starac je nasjeo na njezinu uvjerljivu priču kojom ga je  uvjerila da će u narednih nekoliko dana dobiti povrat duga iz  mirovine i to u većem novčanom iznosu. Protiv nepoznate  prevarantice za kojom policija intenzivno traga slijedi kaznena  prijava.
Uhvaćeni kradljivci automobila
Policajci iz zadarske Prve policijske postaje jučer su  uspješno razriješili krađu “opel kadeta” koji je iz dvorišta  obiteljske kuće ukraden još prije dva mjeseca. Kriminalističkim  istraživanjem utvrđeno je da su 26-godišnjoj Zadranki njezinog  limenog ljubimca iz dvorišta u na Putu Bokanjca odvezli  30-godišnjak i 29-godišnjak. Ženi je automobil vraćen, a protiv  dvojice kradljivaca podnesene su kaznene prijave.
Pažanin zaradio kaznenu prijavu zbog krađa  kamenih ploča
Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su u  srijedu krim obradu nad 32-godišnjim Pažaninom kojeg se  sumnjiči da je početkom srpnja ukrao kamene ploče vrijedne 20  tisuća kuna u Povljani. Ploče su mu oduzete i vraćene 67-godišnjem vlasniku, a protiv lopova je podnesena kaznena prijava.