Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svaka kap je bitna

Autor: Valentina Mlađen

14.07.2013. 22:00
Svaka kap je bitna

Foto: Vedran SITNICA



Djedovi i bake dovodili su svoju unučad učeći ih primjeru kako biti aktivan član društva, kazala je voditeljica aktiva Marina Ćurković


Skupljeno je još 19 doza dragocjene tekućine kroz akciju dobrovoljnog darivanja krvi DDK-a Ploče koja je, pod pokroviteljstvom Crvenog križa i u suradnji s Transfuzijom krvi OB Zadar održana u prostorijama crkve sv. Petra na Ploči. Akciji su se odazvale 24 osobe, a njih 19 uspjelo je dati krv. Ujedno ovom akcijom aktiv DDK Ploče ušao je u svoju desetu godinu postojanja i djelovanja.
– Kako je ovo priča o malim ljudima velika srca, tako moram napomenuti da je gospođa Dušanka Ardalić Perinović, bez obzira na bolesti ili umor i svojih napunjenih 66 godina i dalje bila ustrajna u dolaženju. Djedovi i bake dovodili su svoju unučad učeći ih primjeru kako biti aktivan član društva. Vjerujem da će djeca to itekako zapamtiti, komentirala je voditeljica aktiva Marina Ćurković ponosna na članove aktiva, ističući kako je određenom broju osoba u aktivu ovo već trideseto ili čak četrdeseto davanje krvi.
Krv su dali: Vice Mičić, Mile Nimac, Davorka Stipčević, Željko Vulelija, Željko Gravić, Nikola Sereči, Ivica Čurković, Denis Perović, Slaven Pedić, Marina Ćurković, Emil Marnika, Trpimir Knez, Nado Mičić, Alen Stipčević, Maja Orkaš, Mladen Lisica, Damir Perović, Lučana Peović i Rafael Lipovac.
Krv su pokušali dati: Robert Franov, Dušanka Ardelić Perinović, Lidija Grubić, Nada Nimac i Maja Kresović.
Iz aktiva pozivaju i nove članove da im se pridruže u jednoj od akcija koja je bezbolna, a poslije je uvijek na rasporedu druženje uz zakusku.